Kuvassa Jani Modig (Ylläsjärven Valokuitu), Katja Romppanen (Ylläsjärven kyläyhdistys ry), Minna Mantovaara (Koti ja Koulu ry) ja Osmo Virranniemi (Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy

Kunnanvaltuusto kokousti Ylläsjärvellä

27.10.2023

Kunnanvaltuusto kokousti Ylläsjärvellä

Kunnanvaltuusto kokoontui torstaina 26.10. Ylläsjärvellä, Ylläsjärven koululla. Valtuutettujen lisäksi paikalle oli saapunut mukava joukko kyläläisiä, noin 20 henkilöä.

Kyläläisten kyselytunnilla, johon ennakkoon oli toimitettu yksitoista (11) kysymystä. Kysymysten sisällöstä johtuen vastauksia urakalla antoi tekninen johtaja Kullervo Lauri.

Kuten tällaiseen vierailuun kuuluu esittivät myös kyläläiset oman osuuden. Puheenvuoroja pitivät Katja Romppanen (Ylläsjärven kyläyhdistys ry), Jani Modig (Ylläsjärven Valokuitu), Minna Mantovaara (Koti ja Koulu ry), Osmo Virranniemi (Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy) ja Minttu Heimovirta (kyläläinen, muuttajatarina). Puheenvuoroja kuunnellessa meinasi hengästyttää, koska niin aktiivista ja toimeliasta väkeä Ylläsjärvellä asuu. Puheenvuoroista myös kuului kuinka ylpeitä omasta kylästä ollaan, löytyy palavaa halua kehittyä sekä kehittää aluetta palvelemaan lisää niin kuntalaisia kuin matkailijoita. Nähtävillä oli esimerkiksi pitkän tähtäimen suunnitelmia, ajatuksia laskettelukeskuksen ympäristöön. Live-lähetyksen tallenteesta kannattaa käydä kurkkaamassa nämä puheenvuorot.

Esityslistan asioista päätettiin harmoonisen yksimielisesti kunnanhallituksen esitysten mukaisesti.

  • Nuorisovaltuustojen edustajiksi kunnanvaltuustoon vuosille 2023 – 2025 Enni Haapala ja varalle Maria Lassila.
  • Tulo- ja kiinteistövero asiassa hyväksyttiin kunnanhallituksen esitys. Tuloveroprosentti nousee hippasen (kyseessä kymmenyksen pyöristäminen verottajan ohjeistuksen mukaiseksi), 7,86 prosentista 7,9 prosenttiin kiinteistöverojen pysyessä vuoden 2023 prosenteista.
  • Lisäksi päätettiin esityslistan mukaisesti Tunturi-Lapin ja Pellon kuntien työllisyysalueen yhteistoimintasopimuksen ja järjestämissuunnitelman sekä tähän liittyvän poikkeuslupahakemuksen jättämisestä valtioneuvostolle, lietteiden (märkäjätteet) jätetaksasta, jonka perusteella maksun hieman nousevat sekä talousarviomuutoksesta vuoden 2023 talousarvioon koskien kuntaympäristöpalveluita ja ateriapalveluiden kustannusten tiliöintiä.

Kunnanvaltuutetut jättivät yhteensä 11 aloitetta.

Koko pöytäkirjahan tulee tuttuun tapaan luottavaksi kolari.fi -sivustolle.