Kuvituskuva puheenjohtajan nuijasta.

Kunnanhallituksessa 10.10.

13.10.2023

Kunnanhallitus kokoontui pitkän esityslistan äärelle tiistaina 10.10. kello 14.00.

Monenmoista asiaa oli jälleen listalla. Kolarilaisia varmasti kovasti kiinnostavia muun muassa kunnanjohtaja asia sekä tulevan vuoden 2024 tulovero ja kiinteistöverot.

Kolarin kunnanjohtaja asiassa on päästy siihen pisteeseen, että kunnanhallitus pääsi päättämään siitä, että kunnanjohtajan virka voidaan laittaa haettavaksi. Virka on haettavissa kautta 12.10. – 3.11.2023 kello 12.00 mennessä kuntarekry.fi -sivuston kautta. Kunnanhallitus päätti myös, että rekrytoinnin edetessä haastatteluihin haastatteluryhmään kuuluvat kunnanhallitus ja kunnanvaltuuston puheenjohtajisto. Lopullisen valinnan tekee ajallaan kunnanvaltuusto.

Tulo- ja kiinteistövero asiaa käsiteltiin myös, kunnanhallitus hyväksyi tehdyn ehdotuksen, jolla tuloveroprosentti nousisi hippasen (kyseessä kymmenyksen pyöristäminen verottajan ohjeistuksen mukaiseksi), 7,86 prosentista 7,9 prosenttiin ja kiinteistöverot pysyisivät vuoden 2023 prosenteista. Tovi saadaan vielä lopullisia numeroita odottaa, sillä kunnanhallituksen päätös luonnollisesti käsitellään vielä kunnanvaltuustossa.

Kunnanhallitus vahvisti nuorisovaltuuston jäseniksi Kolarin koulun ja lukion oppilaskuntien hallituksen nimeämät henkilöt esityksen mukaisesti. Nuorisovaltuustoon ajalle 1.9.2023 – 31.8.2025 kuuluvat seuraavat henkilöt: yläkoulusta Venla Haavisto ja Eetu Pohjantalo (7 lk.), Elias Siitonen ja Samuel Tonuzi (8 lk.), Enni Haapala ja Miro Kyllästinen (9 lk.), lukiosta Maria Lassila ja Oona Pääkkölä (lukion 1 lk.) sekä Katja Haapapuro (lukio 2 lk.).

Vuoden yrittäjä 2023? Kolarin kunta on perinteisesti osallistunut vuoden yrittäjän tai yrittäjien palkitsemiseen yhdessä Kolarin Yrittäjät ry:n kanssa. Kolarin Yrittäjät ry:n hallitus päättää palkittavista ja puheenjohtaja ilmoittaa tiedon kunnanhallitukselle. Palkinto vuoden 2023 yrittäjälle / yrittäjille annetaan kunnan toimesta Tunturi-Lapin yrittäjäjuhlassa, joka tänä vuonna on 4.11.2023 Kittilässä. Tilaisuudessa julkistetaan ja palkitaan tänä vuonna kaksi (2) kolarilaista toimijaa.

Koko pöytäkirjahan on tuttuun tapaan luettavissa kolari.fi -sivustolla. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Pöytäkirjasta löytyy muun muassa mielenkiintoisista Meän älykkäät kylät sekä Elinvoimaa reiteistä -hankkeista asiaa.