Kunnanhallituksen kokouksessa 16.5.

22.05.2023

Kunnanhallituksen kokouksessa 16.5. päätettyä

 

Ylläsjärven liikuntahallin arkkitehtisuunnitelmat

Ylläsjärven liikuntahallin arkkitehtisuunnitelmat ovat valmistuneet. Uusi liikuntahalli tulisi sijaitsemaan koulua ja päiväkotia vastapäätä, Kotamäentien toiselle puolelle. Uusi liikuntahalli tulee sisältämään liikuntasalin lisäksi muun muassa näyttämölle, pukuhuoneen ja pienen kahvilatilan. Kunnanhallitus hyväksyi Aluearkkitehdit Oy:n arkkitehti Jorma Keskikiikosen esittelemät arkkitehtisuunnitelmat. Pöytäkirjan liitteistä löytyy esitellyt havainnekuvat suunnitelmasta.

Rakentamis päätöstä liikuntahallista ei vielä tehty. Liikuntahallin rakentamishanke on esitetty opetusministeriön rahoitusohjelmaan 2023–2027 vuodelle 2025.

 

Lääkäritalo II myyty

Lääkäritalo II:n määräala rakennuksineen on ollut myynnissä avoimella tarjouskilpailulla huutokaupat.com -sivustolle. Korkein jätetty tarjous oli 12 000 euroa, jonka kunnanhallitus on hyväksyi kokouksessa lisäten kauppakirjaan ehdot, joilla kauppakohteen edelleen myyminen on kielletty ennen kuin alueella oleva rakennus on purettu ja uudisrakennus on valmis, sekä ehdon, että kauppakohteen alueella oleva rakennus on oltava purettu vuoden sisällä kauppakirjan allekirjoittamisesta.

 

Kolarin kunnan kaavoituskatsaus 2023

Kaavoituskatsauksessa kerrotaan muun muassa voimassa olevat kaavat, vireillä olevat kaavat sekä tonttivarannot. Kunnanhallitus päätti julkaista Kolarin kunnan kaavoituskatsauksen kunnan nettisivuilla sekä antaa sen tiedoksi Lapin Ely-keskukselle, Lapin liitolle sekä Kolarin kunnan rakennuslautakunnalle.

Vireillä olevat kaavat koostuvat pääsääntöisesti Ylläsjärven ja Äkäslompolon asemakaava muutoksista. Suunnitelmassa ilmenee muun muassa, että Ylläksen osayleiskaavan muutoksen arvioitu hyväksyminen on vuoden 2023 lopulla.

Kaavoituskatsauksen pääset lukemaan kokonaisuudessaan pöytäkirjan liitteistä.

 

Iso Pirttivaaran tuulivoimaosayleiskaava tulee vireille

Edellisessä kunnanhallituksen kokouksessa 8.5. pöydälle jäänyt Iso Pirttivaaran tuulivoimanosayleiskaava käsiteltiin uudelleen.

Kunnanhallitus äänesti Tuulikolmio Oy:n tekemästä tuulivoimaosayleiskaava aloitteesta. Äänestystuloksella tehtiin päätös, että Isoon Pirttivaaran tuulivoimaosayleiskaava tulee vireille. Päätöksen myötä hyväksyttiin myös kyseisen kaavan laatijaksi Seitap Oy kaavoitusaloitteen tekijän kustannuksella.

 

Kunnanhallitus nimesi edustajat kunnallisiin lautakuntiin ajalle 1.6.2023–31.5.2025

Sivistyslautakunta
Kaikkonen-Tiensuu Helena, varalla Koivumaa Kari.

Tekninen lautakunta
Koivumaa Johanna, varalla Hursti Kati.

Rakennuslautakunta
Kontinen Reijo, varalla Friman Unto.

 

Graafinen ohjeistus

Kolarin kunnan teetättämä graafinen ohjeistus on valmistunut. Uusi ohjeistus otetaan käyttöön vaiheittain 1.6.2023 alkaen ja se korvaa aikaisemman graafisen ohjeistuksen.

Kaikki kunnanhallituksessa käsitellyt asiat liitteineen löydät kolari.fi -sivustolta pöytäkirjoista.