Koronatiedote matkailijalle

01.03.2021

Kolarin kunnan koronatiedote matkailijalle 


Arvoisa Kolariin saapuva matkailija,

Lapissa siirryttiin maanantaina 22. helmikuuta koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Hiihtolomien aikana Kolarissa väkimäärä lisääntyy erityisesti tunturialueella. Suojautumisohjeita on syytä noudattaa vastuullisesti.

  • Mikäli sinulle tulee koronaan liittyviä vähäisiäkin oireita tulethan koronavirustestiin. Testaaminen on maksutonta myös matkailijoille. Koronavirusnäytteenotto toimii päivittäin Kolarin terveyskeskuksessa walk-in-periatteella. Katso ohjeet
  • Rajan ylitys Ruotsiin ei ole tällä hetkellä mahdollista kuin erittäin painavista syistä. Rajan ylittämistä varten Ruotsi vaatii korkeintaan 48 tuntia vanhan todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta. Testiin tulee hakeutua yksityiseen terveydenhoitoon.
  • Kolarissa on todettu viime viikolla( 15.–21.helmikuuta) 12 koronatartuntaa ja karanteenissa on muutamia kymmeniä ihmisiä. Matkailijoiden tartunnat eivät ole mukana luvussa, sillä ne kirjautuvat kotikunnan mukaan.

Missä olet voinut altistua koronalle viime viikolla? Katso altistumispaikat täältä

Kolarin kunnan koronatiedotteet

Ohjeet koronaturvalliseen käyttäytymiseen ja ajankohtaista tietoa Lapin koronatilanteesta sivulla koronaturvallinenlappi.fi


Ulla Ylläsjärvi
Kolarin kunnan johtava lääkäri ja tartuntataudeista vastaava lääkäri