Koronatiedote 10.12.

10.12.2021

Ylläsjärven päiväkodilla olleella henkilöllä on todettu torstaina 9.12. positiivinen koronatestitulos. Päiväkodissa 7.12.–8.12. olleet henkilöt on asetettu kymmenen päivän karanteeniin altistumisen vuoksi. Kaksi kertaa rokotetut altistuneet eivät joudu karanteeniin. Karanteeni lyhenee, mikäli kuudentena päivänä viimeisestä altistumisesta tehty koronatesti on negatiivinen. Ylläsjärvellä järjestetään koronatestaus keskiviikkona 15.12.

Ylläksen matkailualueella todettiin torstaina 9.12. kaksi koronatartuntaa. Positiivisen testituloksen saaneet ovat irlantilaisia matkailijoita, jotka olivat palaamassa kotimaahansa. Matkailijat on asetettu kymmeneksi päiväksi eristykseen. Tämän hetkisen jäljitystiedon mukaan ryhmien ja matkailutoimintojen ulkopuoliset eivät ole altistuneet. Eristysmajoituksen ja ruokahuollon eristetyille järjestää ensisijaisesti matkailijat majoittanut yritys. Kunta on tarvittaessa apuna majoituksen ja muiden käytännön asioiden järjestämisessä.

Näiden lisäksi Kolarissa todettiin torstaina 9.12. yksi koronatartunta suomalaisella ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi kertoo, että tartunnat ovat edelleen yksittäisiä, eivätkä aiheuta kokoontumisrajoituksia Kolarissa. Hän muistuttaa, että valtakunnallinen maskinkäyttösuositus on voimassa yli 12-vuotiaille julkisissa sisätiloissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.

Kansainvälisen joulumatkailusesongin alusta lähtien Kolarissa on todettu seitsemän (7) koronatartuntaa ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Aiemmat viisi (5) tartuntaa todettiin 7.12. irlantilaisilta ja isobritannialaisilta matkailijoilta. Tartunnoista ei ole aiheutunut altistumisia ryhmien ja toimintojen ulkopuolisille henkilöille. Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas kertoo, että Ylläksen matkailualueelle saapuu ja täältä lähtee tällä hetkellä päivittäin jopa satoja ulkomaalaisia joulumatkailijoita.

Euroopan Unionin jäsenvaltioista ja muualta Schengen-alueelta saapuvilta täysi-ikäisiltä matkailijoilta edellytetään kahden covid-19-rokotteen sarja tai sairastettu covid-19-tauti ja yksi rokote. Mikäli rokotesarja ei ole täysi, matkailijan on käytävä maahantulotestissä ja sen jälkeen 3–5 vuorokauden testissä. Isosta-Britanniasta saapuvilta täysi-ikäisiltä vapaa-ajan matkailijoilta edellytetään kahden covid-19-rokotteen sarja tai sairastettu covid-19-tauti ja yksi rokote. Iso-Britannia ja Irlanti edellyttävät kaikilta maihinsa saapuvilta negatiivisen koronatestituloksen, joka on otettu enintään 48 tuntia ennen matkustamista.

Lisätietoja antavat

  • Johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi 040 489 5080
  • Sivistysjohtaja Juha Väisänen 040 489 5030 (Päiväkodin korona-altistumiset)