Koronaan sairastuneiden eristäminen loppuu

15.02.2022

Koronaan sairastuneiden eristäminen loppuu torstaina 17.2. Muutoksen jälkeen koronaa sairastetaan kuten muitakin sairauksia, eli pysytään kotona ja haetaan sairauslomaa työterveyshuollosta. Uuden ohjeen antoi Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö. Eristyspäätösten tekeminen lopetetaan, koska niillä ei enää pystytä rajaamaan taudin leviämistä normaalia sairauslomakäytäntöä enempää, kertoo Kolarin johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi.

Kolarissa todetaan tällä hetkellä noin 30 koronatartuntaa päivässä eli enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Sairaalakuormitus ei kuitenkaan ole Lapissa kasvanut. Terveydenhuollon järjestämissä testeissä käyminen on Kolarissa vähentynyt ja kotitestaaminen lisääntynyt.

Koronarokotukset jatkuvat Kolarin neuvolassa tiistaina 15.2. kello 12–18 ja tiistaina 22.2. kello 12–18. Ajanvarauksettomat rokotuspäivät on tarkoitettu yli 12-vuotiaille. Rokotuksen voivat hakea Kolarissa vakituisesti asuvien lisäksi henkilöt, jotka viettävät täällä useamman kuukauden vuodessa.

  • Kolarissa on voimassa etätyösuositus.
  • Peruskoululaisten maskisuositus päättyi perjantaina 11.2. Toisen asteen opiskelijat ja henkilökunta jatkavat opiskelua ja työstekentelyä maskeilla suojautuneina.
  • Julkisissa sisätiloissa on voimassa maskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille.
  • Ravintolarajoitukset kevenivät maanantaina 14.2. siten, että alkoholijuomien anniskelu ravintoloissa päättyy kello 23 ja ravintoloiden on suljettava kello 24.
  • Edelleen on voimassa asiakaspaikkoihin liittyviä rajoituksia.
  • Rajoituksista ei voi vapautua koronapassilla, mutta ravintolat voivat vaatia sitä asiakkailtaan. Passin hyllytys on voimassa 28.2. saakka.
  • Kokoontumisrajoitukset loppuivat Lapissa 5.2. Tapahtumien järjestäjien on yhä ehkäistävä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.
  • Maahantulon rajoitukset jatkuvat 13.3. saakka, mutta EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta ei enää täyden rokotussarjan lisäksi edellytetä negatiivista koronatestitulosta.

Tietoa ja ohjeita koronatestaamisesta ja -rokotuksista löydät Kolari.fi-sivuston Koronatestaus ja -rokottaminen -sivulta.

  • Lisää tietoa antaa johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi, 040 489 5080.