Kolarin kunnanjohtaja on valittu

14.12.2023

Kolarin kunnanvaltuusto valitsi tänään virkavaalilla Kolarille kunnanjohtajan. Virkavaalissa annettiin 21 ääntä. Äänet jakautuivat Markku Vehkaojalle 11 ja Antti Mularille 10 ääntä.

Kolarin kunnan uusi kunnanjohtaja on tällä tuloksella Markku Vehkaoja.

Markku Vehkaoja on kotoisin Oulun seudulta Oulunsalosta, mutta tällä hetkellä koti sijaistsee Keski-Suomessa Muuramessa. Työkseen hän toimii tällä hetkellä kuntakonsulttina oman yrityksen kautta. Markulla on kokemusta ennestäänkin kunnanjohtajan tehtävistä Kannonkosken ja Lestijärven kunnissa. Työhistoriaan kuuluu myös työskentely puolustusvoimissa. 

Markku on kadettiupseeri ja filosofian maisteri. Kadettiupseeriksi valmistutaan Maanpuolustuskorkeakoulusta, Kadettikoulu, sotatieteiden kandidaatin ja upseerin tutkinnon kautta. Kadettiupseerilta vaaditaan oma-aloitteisuutta, johtamis-, organisointi- ja yhteistoimintakykyä sekä rohkeutta itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon. Edellä kerrotuista ominaisuuksista on varmastikkin paljon hyötyä myös kunnanjohtajan virassa.

Uusi kunnanjohtaja tullaan näkemään aloittamassa  työt Kolarin kunnan virastotalolla näillä näkymin helmikuussa 2024.

 

Tervetuloa Kolariin Markku.

Kunnanjohtajaksi valitun Markku Vehkaojan esittelyn kunnanvaltuustossa voit katsoa valtuusto liven tallenteesta (kohdasta 58:00).