Kuvassa poika päässään sihvilästä ja hehkulampusta valmistettu kypärä, ideamittaria. Kuvassa kehote: Osallistu Kolarin kunnan osallistuvaan budjetointiin ja vaikuta!

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 5 (29.1. – 4.2.2024)

28.01.2024

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 5 (29.1. –4.2.2024)

 

Osallistu Kolarin kunnan osallistuvaan budjetointiin ja vaikuta!

 

Haussa Kolarin kunnan osallistuvan budjetoinnin kohde – Mihin sinun mielestäsi rahasumma pitäisi käyttää?

Vuoden 2024 talousarvioon on varattu 10 000 euron määräraha osallistuvaan budjetointiin. Nyt keräämme hyviä ideoita sen kohteeksi. Osallistu kyselyymme!

Etsimme vuodelle 2024 kohdetta, joka edistää kolarilaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä kunnan viihtyisyyttä, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa. Käytettävissä on 10 000 euroa ja kohteen on oltava sellainen, että se voidaan toteuttaa vuoden 2024 aikana. Osallistuvassa budjetoinnissa pääsevät ideoimaan ja äänestämään kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat kuntalaiset. Ehdotuksia voivat tehdä kolarilaiset yksityiset henkilöt, yhdistykset, yritykset tai muut ryhmät.

 

Miten osallistuva budjetointi toimii?

Osallistuva budjetointi alkaa avoimella verkkokyselyllä, jolla kerätään hyviä ideoita. Ideoita voi jättää myös täyttämällä paperisen lomakkeen Kolarin kirjastolla, kirjastoautossa ja kunnanvirastolla. Ideoiden keruuaika on 25.1. – 16.2.2024. Tulleista ideoista valitaan 3 – 5 jatkoäänestykseen. Äänestyksen voittanut ehdotus toteutetaan vuoden 2024 aikana.

Jätä ideasi ja osallistu kyselyyn täällä: Osallistuvan budjetoinnin ideointikysely kuntalaisille tai täytä paperinen lomake Kolarin kirjastolla, kirjastoautossa tai kunnanvirastolla.

 

Mitä on osallistuva budjetointi?

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan päätöksentekoon. Tässä tapauksessa päättämään tietyn rahasumman käytöstä. Sitä voidaan hyödyntää, kun tehdään päätöksiä esimerkiksi investoinneista tai palveluista. Tavoitteena on lisätä asukkaiden osallistumis ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä vuoropuhelua asukkaiden ja kunnan välillä.

 

Mihin rahasumma sinun mielestäsi pitäisi käyttää? Mitä asukkaat kaipaavat Kolariin? Vastaa kyselyymme ja vaikuta!

kolari.fi/fi/ajankohtaista/osallistuva-budjetointi-2024

 

Uutisten viikko

 

Koulujen ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa vietetään 29.1. – 2.2.2024. Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Viikko on uutismedian ja koulujen tärkein yhteinen kampanja ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa. Vuoden 2024 Uutisten viikon slogan on ”Löydä oma juttusi”.

Koulujen ja lehtien teemaviikkoa on vietetty vuodesta 1995 saakka. Sanomalehtiviikkoja järjestettiin yksittäistapauksina jo 1970 luvulla. Vuonna 1988 järjestettiin ensimmäinen sanomalehtipäivä. Sanomalehtipäivä puolestaan muutettiin helmikuussa pidettäväksi Sanomalehtiviikoksi vuonna 1995 ja vuonna 2021 Sanomalehtiviikon nimi muuttui Uutisten viikoksi. Teemaviikon tärkein asia on ollut alusta saakka maksuttomien sanomalehtien saaminen oppilaiden luettavaksi.

 

Presidentinvaalit 2024

 

Presidentinvaalit 2024 jatkuvat tällä viikolla toisella kierroksella. Toisen kierroksen ennakkoäänestyspaikkasi ja aikataulut, kolari.fi -sivustolta (www.kolari.fi/fi/ajankohtaista/presidentinvaalit-2024).

 

Hyvinvointiluento sarja: Kestävä Elämäntapamuutos

 

Aloita hyvinvointiisi panostaminen nyt! Muonion, Kittilän ja Kolarin asukkaille on suunnattu kolmiosainen luento- ja tapahtumasarja aiheesta: Kestävä elämäntapamuutos.

Luentojen paikat, luennoitsijat ja aiheet:

Maanantaina 29.1.2024 Muonio, Kyläpirtti klo 16.30. Hyvinvoinnin moniosaaja Laura Peippo – Arvot, kaiken pohja.
Maanantaina 5.2.2024 Kolari, valtuustosali klo 16.30. Hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hakala – Motivaatiosta on moneksi.
Maanantaina 12.2.2024 Kittilä, Sirkan koulu klo 16.30. Hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hakala – Arjen valinnat ratkaisevat.

Lisätietoja, osallistumislinkin sekä linkin tallenteeseen löydät kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 29.1.

 

Keskiviikko 31.1.

 

Torstai 1.2.

 

Perjantai 2.2. Valtakunnallinen kaksosten päivä.

  • Johtoryhmän blogissa hallintojohtaja Tiina Piirilän mietteitä aiheesta “Yhteistyö - tarvitaanko sitä?”

 

Lauantai 3.2. Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun päivä. Valon päivä masennusta vastaan.

Sunnuntai 4.2. Kynttilänpäivä.

Kolarin kirjastossa kiertonäyttely Alushameita, hajusuolaa ja tonttuja. Näyttely esillä Kolarin kirjastossa lehtilukusalissa 18.12.2023 - 29.2.2024. Näyttelyn ovat tuottaneet Pukstaavi ja Suomen kirjastoinstituutti.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumia ja lisätietoja taphtumista löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.