Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 14 (1.4. – 7.4.2024)

31.03.2024

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 14 (1.4. – 7.4.2024)

Alkava viikko aloitetaan viettämällä 2. pääsiäispäivää, mutta myös aprillipäivää.

Aprillipäivä on päivä, jolloin on tapana puijata ihmisiä leikkimielisesti. Onnistuneen huijauksen jälkeen lausutaan huijatulle lorunpätkä, jolloin hän tajuaa kyseessä olevan aprillipila. Aprillilorulla toivotellaan leikkimielisesti aprillipäivää ja samalla ivataan aprillipilaan langennutta. Suomessa tutuin aprilliloru on ”Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle!”.

Useissa tiedotusvälineissä julkaistaan aprillipäivänä jokin pilailumielessä kirjoitettu artikkeli, uutinen. Usein nämä aprillipilat ovat sellaisia, ettei niitä voi ottaa kovin vakavasti, mutta on myös ollut tapauksia jolloin aprillipilaksi tarkoitettu uutinen on lähtenyt leviämään eteenpäin totena.

Kolarin kunnan viikkotiedotteeseen ei ole piilotettuna aprillipilaa.

 

--------------------------------------------

 

Kolarin kunnan vuosiavustukset

Kolarin kunnan nuoriso- ja liikuntatoimen vuosiavustus, kirjasto- ja kulttuuritoimen kulttuuriavustukset ja Kolarin kunnan yhteisöavustus on haettavissa 5.4. – 5.5.2024.

Hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät Kolarin kunnan verkkosivuilta. Lomakkeita on saatavilla myös Kolarin kirjastossa. Mikäli olet saanut avustusta aikaisemmin sinulla tulee olla tehtynä selvitys kyseisen avustuksen käytöstä ennen uuden hakemuksen käsittelyä.

Ainutlaatuinen maastohiihtotapahtuma YLLÄS – LEVI 6.4.2024


Lauantaina 6.4.2024 Ylläs-Levi hiihdossa on mukana noin 1 000 osallistujaa ja heidän mukana kulkee myös tuki- ja kannustusjoukot.

Tänä vuonna hiihdetään perinteisellä tyylillä. Mukaan 55 tai 70 km reitille voi ilmoittautua tapahtuman alkuun asti, katso aikataulu ja lisätiedot https://yllaslevi.fi/ .

Tapahtuman ajaksi joitain latuja ja teitä suljetaan tilapäisesti, katso https://www.yllaslevi.fi/tiedotteet/yllas-levi-hiihdon-aiheuttamat-muutokset-ulkoilureiteilla-ja-liikenteessa/

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 1.4. 2. pääsiäispäivä. Aprillipäivä.

 

Tiistai 2.4.Kansainvälinen lastenkirjapäivä.

 

Keskiviikko 3.4.

  • Satutuokio kirjastossa yli 3-vuotiaille kello 9.30 – 10.00.

 

Perjantai 5.4.

  • Kolarin kunnan nuoriso- ja liikuntatoimen vuosiavustus, kirjasto- ja kulttuuritoimen kulttuuriavustukset ja Kolarin kunnan yhteisöavustus on haettavissa 5.4. – 5.5.2024.

    Hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät Kolarin kunnan verkkosivuilta. Lomakkeita on saatavilla myös Kolarin kirjastossa. Mikäli olet saanut avustusta aikaisemmin sinulla tulee olla tehtynä selvitys kyseisen avustuksen käytöstä ennen uuden hakemuksen käsittelyä.

 

Torstai 4.4.

 

Lauantai 6.4.Kansainvälinen urheilun, kehityksen ja rauhan päivä.

 

Sunnuntai 7.4. Maailman terveyspäivä.

 

Kansalaisopistojen tilkkutäkki: Yhteisöllinen tekstiilitaideteos 2022 kirjastossa maaliskuun
Tilkkuja toimitettiin yhteensä 22 eri kansalaisopistosta lukuvuonna 2021-22 ja niistä saatiin lopulta kasaan yksi iso ja kaksi pienempää tilkkutäkkiä, jotka ovat valtakunnallisten tilkkutapahtumien (Mäntyharjun tilkkumessut ja TilkkuWaasa) jälkeen lähetetty kiertämään opistokenttäämme syksyllä 2022. Täkit ovatkin olleet näytteillä jo 20 eri opistossa.


Kaksi teosta on esillä Kolarin kirjastossa maaliskuussa 2024. Kolmas tilkkutäkki lahjoitettiin silloiselle opetusministeri Li Anderssonille.

 

Kolarin kirjaston lehtisalissa “Päivänsäde -taidenäyttely”. ”Päivänsäde” on Minttu Jääskön ensimmäinen taidenäyttely, sarja maisemamaalauksia, joista suurin osa on syntynyt vuoden 2023 aikana. Inspiraatio töihini kumpuaa vahvasta luontoyhteydestä sekä positiivista elämäntapahtumista. Näyttely esillä 1.3. – 26.4.2024.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumia ja lisätietoja tapahtumista löydät kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

Lauantai 6.4.

 

Kurkkaa tästä Ylläksen tapahtumat.

Nauti elokuvista tunturin juurilla! Luontokeskus Kellokkaassa Napapiirin sankarit ry esittää elokuvia. Lisätietoja sekä ohjelma kinokellokas.fi -sivustolta.