Kolarin kunnan tiedote 1.6.

01.06.2020

Kolarin kunnan tiedote 1.6.

Kolarin kunnassa noudatetaan hallituksen linjauksia ja poikkeustilaa koronaviruksen suhteen. Kunnan virastotalo on suljettuna 2.8. asti. Yhteyden kunnan palveluihin saa puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot ovat netissä kolari.fi

  • Kunnanvaltuusto kokoontuu tiistana 2.6. kello 16. Esityslistalla esimerkiksi kunnan toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelle 2019.
  • Lapin pelastuslaitos on antanut tulvatiedotteen 31.5. Suuren vahinkoriskin vuoksi avotulentekokielto on laajennettu Rovaniemen ja Kittilän lisäksi koskemaan myös Inarin, Muonion, Kolarin, Pellon, Ylitornion ja Tornion kuntia. Kielto on voimassa 7.6. asti. Lue viranomaisohjeet täältä.
  • Lapiokuusikon jäteasema ottaa vastaan piharoskia kuten lehtiä ja risuja veloituksetta lauantaina 13.6. kello 10 –14.  
  • Kolarin Nuorten työpaja järjestää yhteistyössä kotipalvelun kanssa kotitalkkaritoimintaa. Palvelu on suunnattu lähinnä eläkeläisille, jotka tarvitsevat apua esimerkiksi nurmen leikkuussa. Palvelun hinta on 6€/tunti, minimikäynti on 2 tuntia.Tilaa kotitalkkari: Antti Koberg p. 040 576 4170 tai Mikko Palovaara p. 040 701 4841 (Lisätietoja myös palveluvastaava Anri Marjamaalta p. 0400 120 386).

Poikkeusolojen rajoituksia puretaan hallituksen ohjeiden mukaan 1.6. alkaen.

  • Kirjasto aukeaa maanantaina 1.6. Kesällä kirjasto on avoinna arkisin kello 10–16. Omatoimikirjaston aukeamisesta tiedotetaan myöhemmin.
  • Kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen voivat useimmat harrastustoiminnat alkaa sekä ulko- että sisätiloissa 50 hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen. Rajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Hallitus arvio koronavirustilanteen ja asettaa tarvittavat rajoitukset uudestaan kesäkuun loppuun mennessä.