Kolarin kulttuuripalkinto 2024

29.04.2024

Kolarin kulttuuripalkinto Sirkustirehtööri Hanna Pikkaraiselle ja Rohki Hyä Sirkukselle

 


Kulttuuripalkinto myönnetään lastenkulttuurin ja lasten kulttuurikasvatuksen sekä sosiaalisen sirkus-toiminnan edistämisestä. Sirkus monitaiteisena harrastuslajina antaa lapsille ja nuorille eväitä hy-vään elämään sekä luovaan ja ennakkoluulottomaan elämänasenteeseen.


Hanna Pikkarainen on tehnyt määrätietoisesti ja periksiantamattomasti työtä sirkusharrastuksen tuomisessa osaksi Kolarin lasten ja nuorten elämää. Pikkarainen hyödyntää työskentelyssään myös sosiaalisen sirkuksen toimintamuotoja. Pikkarainen on toiminut pitkään sirkusohjaajana ja hän on kouluttanut paikallisia lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä kasvatus- ja liikunta-alan ammattilai-sia sekä houkutellut Kolariin muita sirkusalan ammattilaisia ohjaajiksi ja esiintyjiksi. Pikkarainen on Rohki Hyä Sirkus ry:n perustajäjäsen. Esiintyvänä taiteilijana hänet tunnetaan nimellä Hanu-Klovni alias Pelle Koipeliini.


Vuonna 2016 perustettu Rohki Hyä Sirkus ry on luonut puitteet sirkusharrastuksen ammattimaiselle järjestämiselle ja kehittämiselle Kolarissa. Sirkustoiminnan ansiosta sirkusharrastus on vakiintunut lasten ja nuorten suosituimmaksi kulttuurin harrastusmuodoksi. Sirkustoiminnan järjestämisessä talkootoiminnalla on suuri merkitys. Rohki Hyä sirkus toimii tiiviissä yhteistyössä Kolarin kansalais-opiston kanssa. Rohki Hyä Sirkus on Suomen nuorisosirkusliiton jäsen.

Kyösti Satokangas
kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja