Kolari on mukana energansäästötalkoissa

21.03.2019

Kolari on liittynyt mukaan Vähähiilinen Lappi -verkostoon, jonka tavoitteena on vauhdittaa kuntien, kuntalaisten ja yritysten energiatehokkuuden lisäämistä, uusiutuvien ratkaisujen hyödyntämistä ja kasvihuonepäästöjen vähentämistä.

Hankkeen aikana päivitetään kuntien nykytila energiavaltaisten toimintojen osalta, tehdään suunnitelmat toiminnan kehittämiseksi ja sitoudutaan toteuttamaan toimenpiteitä aktiivisesti. Kuntalaisille ja yrityksille tarjotaan energianeuvontaa ja järjestetään yhteishankintaa esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmien osalta. Tavoitteenamme on myös tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten ja Leader-ryhmien kanssa.

Järjestämme kuntalaisille Energiaillan yhdessä kunnan ja yritysten kanssa 10.4.2019 Kolarin kunnantalon valtuustosalissa kello 18–20. Tervetuloa keskustelemaan esimerkiksi energiansäästöstä, biokaasusta. lämpöpumpuista ja aurinkosähköstä.

Kolmivuotista Vähähiilinen Lappi -hanketta rahoittaa Lapin ELY-Keskus, joka myöntää kehittämishankkeille Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea. Myös kunnat osallistuvat rahoitukseen. Mukana ovat Enontekiö, Kemi, Kolari, Ranua, Tervola ja Ylitornio. Hanketta toteuttavat Suomen Metsäkeskus, Lapin ammattikorkeakoulu sekä Suomen ympäristökeskus.

  • Lisää tietoa hankkeesta ja energiaillasta antavat projektipäällikkö Antti Sirkka, antti.sirkka@metsakeskus.fi tai 050 455 2529 ja Kolarin tekninen johtaja Johanna Mehtälä, johanna.mehtala@kolari.fi tai 040 489 5050