Kokoontumisrajoituksia on tulossa

14.12.2021

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä totesi tänään tiistaina 14.12., että Lappi on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto. Lapin aluehallintovirasto päättää kokoontumisrajoituksista, joita on odotettavissa Kolarin, Kittilän ja Inarin kuntiin lähipäivinä. Tulevia rajoituksia on mahdollista välttää koronapassia käyttämällä.

Kolarissa on tiistaina 14.12. todettu yksitoista uutta koronatartuntaa, joista valtaosa liittyy viime päivien tartuntaketjuihin. Ylläsjärven päiväkodin viimeviikkoisesta altistumisesta on seurannut kuusi jatkotartuntaa pääasiassa jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Tartunnan saaneiden perheet on asetettu perhekaranteeniin. Perhekaranteenin pituus on kymmenen päivää, eikä sitä voi lyhentää negatiivisella koronatestillä.

Tänään on todettu myös kaksi jatkotartuntaa muihin aiempiin tartuntaketjuihin liittyen. Lisäksi tänään on todettu kolme positiivista koronatestitulosta henkilöillä, joilla ei ole yhteyttä muihin tartuntaketjuihin. Altistuneita selvitetään.

Kaikki tämän päivän koronatartunnat on todettu suomalaisilla henkilöillä. Tiedotamme lisää, kun jäljitys etenee ja uutta tietoa esimerkiksi altistumispaikoista saadaan.

  • Lisää tietoa Kolarin koronatilanteesta antaa johtavaa lääkäri Ulla Ylläsjärvi, puh. 040 489 5080.