Kirjastolle avattu uusi verkkokirjasto

20.06.2018

Lapin kirjasto julkaisee uuden verkkokirjaston 19.6. osoitteessa https://lapinkirjasto.finna.fi, aluksi beta-vaiheessa. Lapin kirjaston Finnan kanssa rinnakkain on käytettävissä nykyinen verkkopalvelu https://koha.lapinkirjasto.fi/.

Lapin kirjaston Finna sisältää kaikkien Lapin kuntien kirjastojen (Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki ja Ylitornio) aineistojen hakupalvelun.

Kirjautumalla kirjastokortilla ja salanumerolla voit tehdä varauksia, uusia lainoja ja katsella omia tietojasi kirjaston asiakasrekisterissä. Finnassa voi tehdä lisäksi omia suosikkilistoja tai ottaa käyttöön uutuusvahteja. Löydät sieltä myös kotoa käytettävissä olevan e-aineiston: e-kirjat, e-lehdet ja e-musiikin.

Lapin kirjastojen uusi verkkokirjasto on osa Finna-kokonaisuutta, johon voi tutustua osoitteessa finna.fi. Finnassa on mukana yli sata arkistoa, museota ja kirjastoa. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto.

Verkkokirjaston toimintoja ja sisältöjä kehitetään jatkuvasti. Finna-alustalla kirjastojen käyttäjille tarjotaan asiakasystävällisiä uudistuksia ja parannuksia. Verkkokirjastoon kootaan myös Lapin kirjastojen ajantasainen tiedotus.

Lisätietoja:

  • Erikoiskirjastonhoitaja Leena Kinnunen
  • Sähköposti: leena.kinnunen(at)rovaniemi.fi
  • Puhelinnumero: 040 591 8923