Käsityö ilmentää kolarilaisuutta -kilpailu

16.05.2016

Julkaistu 9.3.2016

Mitä uutta antaa kolarilaisena lahjana ystävälle tai liikekumppanille. Kolarin elinkeino-osasto järjestää käsityökilpailun lapasten neulojille. Kilpailun tarkoituksena on löytää neulemalli, joka ilmentää kolarilaisuutta. Lapaset “Kolari-vanthuut” voi antaa lahjaksi tai käyttää vaikkapa itse. Niitä on myös kohtuullisen helppo käsityönä valmistaa pienehköinä sarjoina. Neulemallia voi hyödyntää monipuolisesti myös muissa neuletöissä ja jopa kankaissa.

Kilpailun kuvaus ja säännöt:

Avoin kilpailu Kolari-vanthuitten mallin suunnittelusta ja mallin perusteella neulomisesta (kutomisesta). Kilpailu alkaa 1.3.2016 ja päättyy 31.5.2016. Vaikka kilpailussa keskitytään lapasten tekoon, pitäisi mallia pystyä käyttämään myös pipossa, sukissa, kaulahuivissa ja neuletakissa/-puserossa. Mallissa pitää näkyä kolarilaisuus, se ei saa olla käytössä jo jossakin muualla ja kilpailuun osallistunutta mallia voi käyttää vapaasti kuka tahansa. (Huom! Kolarin kunnanhallitus käsitteli asian 7.3. kokouksessaan.)

Voittajamallista tulee virallinen Kolari-vannus, kun se hyväksytään Kolarin kunnanhallituksessa. Virallistamisen lisäksi voittaja saa palkinnoksi 500 euron lahjakortin. Toiseksi tullut saa 300 euron ja kolmanneksi tullut 100 euron lahjakortin.

Kukin kilpailija voi osallistua vain yhdellä työllä ja osallistua voi vain aikaisemmin julkistamattomalla työllä.

Materiaali: lampaan villa ja/tai jokin muu luonnon materiaali.

Töiden julkistaminen ja oikeudet: Kolarin kunnalla on oikeus lunastaa palkitut työt palkintosummaa vastaan ja julkaista niiden ohjeet sekä mallin suunnittelijan nimet internet-sivuillaan (www.kolari.fi).

Kolarin kunnanhallitus nimeää päätöksellään voittajamallin viralliseksi ja mallin nimeksi tulee Kolari-vanthuut.

Voittajan valinta:
- ehdotukset kuvataan ja numeroidaan
- kehitysjohtajan kokoama raati valitsee mielestään toteutuskelpoisimmat ehdotukset ja näistä järjestetään kirjastoon näyttely
- raadin valitsemista töistä julkaistaan myös kuvat kunnan internetsivuilla
- järjestetään äänestys yleisölle
- raati valitsee voittajan yleisöääniä eniten saaneiden joukosta
- voittaja julkistetaan heinäkuun 2016 alussa, Kolarin kirkonkylän kesätapahtuman yhteydessä

Valintakriteerit
Malli ilmentää kolarilaisuutta ja on monikäyttöinen neuletuotteissa. Materiaaleissa hyödynnetään paikallisuutta. Malli on kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa.

Palkinnot
kunnanhallitus virallistaa voittajamallin(t)
1. sija 500 euron lahjakortti
2. sija 300 euron lahjakortti
3. sija 100 euron lahjakortti

Mallin toimittaminen
Kilpailuun osallistuminen edellyttää, että järjestäjälle toimitetaan mallista kudotut, kilpailijan omistuksessa olevat lapaset, kuvaus mallin toteutuksesta mukaan lukien mallipiirrokset ja selostus käytetystä materiaalista sekä työvälineistä 31.5.2016 klo 15.00 mennessä.

Toimitusehdot ja osoite
Kilpailijat vastaavat itse kilpailutöiden pakkaus-, lähettämis- ja palautuskuluista.

Kolarin kunta/Kolari-vanthuut
Elinkeino-osasto
Isopalontie 2
95900 Kolari

Osallistujatietojen ilmoittaminen
Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Osallistujan tulee toimittaa myös suljetussa kirjekuoressa nimimerkin yhteystiedot: etu- ja sukunimi, puhelinnumero, postiosoite, sähköpostiosoite. (Valitse itsellesi nimimerkki, kirjoita se ja oikea nimesi sekä yhteystietosi paperille, sulje paperi kirjekuoreen, kirjoita nimimerkkisi vielä kirjekuoren päälle.)

Töiden palautus
Ei-palkitut työt palautetaan omistajalleen joko niin, että osallistuja hakee työnsä tai se postitetaan hänen ilmoittamaansa osoitteeseen omalla kustannuksellaan.

Lisätiedot
Johanna Koivumaa, 040 489 5007, johanna.koivumaa@kolari.fi
Asta Hakso, 040 489 5006, asta.hakso@kolari.fi