Kunnanvaltuusto 14.12.2023

15.12.2023

Kunnanvaltuusto kokoontui torstaina 14.12. näillä näkymin viimeistä kertaa tälle vuodelle. Valtuusto aloitettiin perinteisesti valtuutettujen kyselytunnilla, jossa heitettiin myös kepeitä kysymyksiä. Liekö ennen kokousta nautittu yhteinen jouluruoka painanut vatsassa.

Kyselytunnin, oikeammin vartin jälkeen aloitettiin varsinainen valtuuston kokous. Kokous keskeytettiin pöytäkirjantarkistajien valinnan jälkeen tuokioksi. Valtuussa vieraana ollut Tapani Melaluoto kertoi Lapin Hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. Melaluodon mielenkiintoisen esityksen jälkeen palattiin kokouksen esityslistan asioihin.

Kunnanhallitus oli kutsunut kunnanvaltuuston kokoukseen kaksi (2) kunnanjohtaja virkaan hakenutta, Markku Vehkaojan ja Antti Mularin. Molemmille hakijoille oli varattu aikaa 30 minuuttia, aikaan sisältyi valtuustoryhmien kysymyksiin (kaksi/ryhmä) vastaaminen.
          Esittäytymisten jälkeen asialistalla välittömästi seuraavana olisi ollut kunnanjohtajan virkavaali, mutta valtuutettu Markus Kiili esitti, että kunnanjohtajan paikka laitettaisiin uudelleen hakuun. Esityksestä päädyttiin äänestämään siten, että kukin valtuutettu vuorollaan ilmoitti oman kantansa. Vastaamalla jaa valtuutettu kannatti kunnanhallituksen esitystä virkavaalista. Vastaamalla ei puolestaan kannatti valtuutettu  Markus Kiilin ehdotusta, että kunnanjohtajan paikka laitetaan uudelleen hakuun. Äänestystulos oli jaa seitsemäntoista (17) ääntä ja ei neljä (4) ääntä. Kokous jatkui täten virkavaalilla, jonka tulos oli Markku Vehkaojan hyväksi 11 – 10.

Kolarin uuden elinkeino-ohjelman 2024 – 2028 esitteli ennakkotiedosta poiketen kehitysjohtaja Nina-Maria Möykkynen.

Talousarvio vuodelle 2024 ja suunnitteluvuosille 2025 – 2026 naulattiin myös puheenjohtajan kopautuksella käsitellyksi ja paljon puhuttu Ylläsjärven liikuntahalli löytyy talousarviosta vuodelle 2024 ja suunnitteluvuosille 2025 – 2026.
        Mitä uutta kolarilaisille on myös tiedossa tulevalle vuodelle talousarvion 2024 puitteissa? Kolarin kunta on varannut kuntalaisille suunnattuun Osallistuvaan budjetointiin 10 000 euroa.

Kunnanvaltuuston kokous jatkui esityslistan mukaisesti ja kunnanvaltuusto päätti asioista yksimielisesti ehdotusten mukaisesti. Valtuutetut eivät jättäneet tässä kokouksessa yhtään aloitetta.

Kunnanvaltuuston tallenteen sekä pöytäkirjan löydät kolari.fi -sivuston päätöksesteosta.
Uuden kunnanjohtajan Markku Vehkaojan esittäytymisen löydät valtuuston tallenteesta kohdasta 58:00.