Mekin olemme mukana

Kolari osallistuu tänäkin vuonna Ylen järjestämään valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanja alkoi 15.4. ja päättyy 5.6.2024. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia sekä vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan. Kampanjassa mukana olevat kunnat ja kaupungit sekä järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta.


Kolari osallistui vuoden 2023 kampanjaan, jolloin kampanjan aikana kerättiin ja ilmoitettiin yhteensä 241 pussia roskia. Koko Suomessa kerättiin yli 210 000 pussillista roskia.


Osallistu mukaan kampanjaan


Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa itsenäisesti tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Kerätyt roskapussit voi merkitä Ylen sivuilla olevaan laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Roskapussin kokoa ei ole määritelty. Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Väärinkäytösten ehkäisemiseksi roskapussien ilmoittamiseen tarvitaan Yle Tunnus. Tunnuksen luot täällä.


Laskuri on auki kampanjan ajan osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Miljoona roskapussia haastaa myös koululaiset mukaan – opettajan tehtäväpaketti

Roskien kerääminen on konkreettinen ja helppo tapa tehdä hyvää, sen vaikutukset näkyvät heti. Alla olevan linkin kautta löydät on roskien keräilyyn liittyviä valmiita tehtäviä oppitunneilla käytettäväksi. Eiku tutkailemaan tästä.

Miltä sinun roskien keruusi näytti? Jaa kuva ja osallistu Miljoona roskapussia -kuvahaasteeseen.

Haluamme nähdä, millaisen saaliin olet saanut roskia kerätessäsi. On se sitten erikoisin luonnosta löytämäsi roska tai talkooporukan keräämä roskapussivuori. Nappaa otos tai lähetä jo olemassa oleva kuva ja olet mukana Miljoona roskapussia -kuvahaasteessa.

Kampanjaan osallistunutta Mikko ”Peltsi” Peltolaa lainaten: pienikin teko on tärkeä.

Lähetä kuvasi YLE:n sivuilla olevan linkin kautta. 


Tutustuthan etukäteen myös roskien keruuohjeeseen (turvallisuusohje).