Meän galleria -Metsän sydämiä näyttely

Näyttely koostuu Anja Sirkan luontoaiheisista öljymaalauksista sekä Petri Rauhalan puisista sisustuselementeistä.
Anja Sirkka ja Petri Rauhala 4.1.-26.2.2021
Meän galleria
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Metsän Sydämiä -näyttely koostuu Anja Sirkan luontoaiheisista öljymaalauksista sekä Petri Rauhalan puisista sisustuselementeistä. Maalausten aihepiiri liikkuu pohjoisen ihmisen luontoyhteyden ja myyttisten kansanuskomusten ja tarinaperinteen maastoissa, metsän sydämessä. Kittilän Sirkasta kotoisin oleva kuvataiteilija haluaa herätellä maalauksillaan tunnetiloja, jotka avaavat portin johonkin henkilökohtaiseen, itse koettuun, ikiaikaiseenkin elämykseen luonnon keskellä. Tämä näyttely on Sirkan toinen näyttely Kellokkaan tiloissa. Aiemmin hänellä on ollut maalauksia Kellokkaassa vuosien 2004 ja 2005 vaihteessa.
Näyttelyssä on esillä myös Anjan öljyvärein puukiekoille maalaamia luonto- ja eläinaiheisia maalauksia. ”Olen käyttänyt jo vuosikausia mielelläni juuri haapaa maalauspohjana, koska se säilyttää käsittelemättömänäkin vaalean värinsä hyvin ja on ihanteellinen, mutta toisaalta ehdoton maalauspohja. Lisäksi haavan kaunis harmahtavan rosoinen parkki toimii hienosti ovaalin muotoisen puutaulun kehyksenä”.
Kittilän Rauhalan kylästä kotoisin olevalle Petri Rauhalalle puu on materiaalina tuttua. Hän on työstänyt puuta koko ikänsä eri tavoin aina hirsikehistä yksilöllisiin puukalusteisiin sekä koriste-esineisiin. Rauhalaa kiinnostaa puun olemus ja sen käyttäytyminen eri olosuhteissa. Petri on myös innokas kierrättäjä: vanha tavara saa raaka-aineena Petrin käsissä usein uuden elämän käyttötavarana tai koriste-esineenä. Innokkaalle metsässä liikkujalle tulenteko tervaksesta vuolluilla kiehisillä on luonnollista. Artturin Sydän -kiehistuotteet syntyivät halusta luoda jotain kaunista kunnianosoituksena ainutlaatuiselle pohjoiselle luonnolle. Näyttelyssä on esillä Anjan ja Petrin yhteistyössä kehittelemiä sisustuselementtejä, ”puuraanuja”, joissa ajan saatossa kelopintansa saanut vanhan kierrätyspuun ilmeikäs pinta yhdessä Artturin Sydän -taulujen kanssa muodostavat uniikkeja kokonaisuuksia. Suunnittelu on saanut innoituksensa alueen alkuperäisestä tekstiilityypistä, peräpohjolaisista puolinukkaraanuista ja niiden tasapainoisesta ja harkitusta koristeellisuudesta.
Anja Sirkan maalauksista lisää: www.anjasirkka.com, Artturin Sydän Instagramissa: @artturinsydan

Alkaa
04.01.2021 klo 09:00

Loppuu
26.02.2021 klo 16:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa