Kalasta nahoiksi -näyttely kirjastossa

Luonto osana minua,minä osana luontoa Kalasta nahoiksi luontotaiteilija Anita Silenius 1-30.9.2021 Kolarin kirjasto
Käsityöläinen,elämänseikkailija ja aina ollut kiinnostunut alkuperäiskansoista, vähemmistökansoista sekä pohjoisen kulttuurista ja kielimaailmasta sekä luonnosta elämisestä.

Syntynyt Lahdessa mutta tätini rainojen ja videoiden innoittamana päätin itse ottaa selvää pohjoisen elämästä. Niinpä nyt onkin vierähtänyt jo n.20 vuotta joista n. 10vuotta Pohjois-Norjassa. Siitä 5 vuotta Kautokeinossa opiskellen saamenkieltä ja norjaa sekä saamelaiskulttuuria. Sieltä tiet veivät Itä-Lappiin sekä Etelä-Varankiin. Ensin Sevettijärvelle kolttakulttuurisäätiön palvelukseen ja siitä Suomen sekä Norjan Näätämöön. 3 kesäksi kolttamuseolle töihin. Näiden jälkeen polut veivät Etelä-Varankiin ja Kirkkoniemeen tutustuen rajahistoriaan ja kulttuuriin. Sekä ensimmäisenä koronakesänä Pykeijään auttamaan Pykeijän Elsaa josta tuotoksena myös kirja Pykeijän Elsa tehden piirrokset.

Tukikotana ja kotina on kuitenkin koko ajan ollut Äkäsjoen varrella oleva metsämökki. Sieltä olen saanut myös voimaa ja ottanut uusia suuntia.

Minulla on 3 poikaa, jotka opiskelvat ja tekevät töitä Etelä-Suomessa.
Matkailualalta olen pääasiassa saanut toimeentuloni ollen oppaana ensin tunturissa sitten Hopeagalleriassa Norjassa, bussioppaana Varangissa sekä sekä kolttamuseoissa Sevettijärellä että Norjan Näätämössä, mutta myös Ylläksen alueella.

Nahkojen käsittely on aina kiinnostanut ja niinpä olen opetellut poronnahkojen sekä kalannahkojen käsittelyn...

Näyttelyitä olen pitänyt eri puolilla Lappia sekä Pohjois-Norjaa
Viimeisin Pykeijän Lassigårdenissa, jossa minut valittiin Pikku-Suomen vuoden taiteilijaksi.

Alkaa
01.09.2021 klo 11:00

Loppuu
30.09.2021 klo 18:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa