Harri Kuusijärven konsertti Harmonikka & live-elektroniikka kirjastossa

järjestää Kolarin kirjasto- ja kulttuuritoimi
Kun Harri soittaa harmonikkaa, ihmiset on kummissaan. Vuoden harmonikkataiteilijaksi 2023 valittu pellolaislähtöinen Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on tunnettu ennakkoluulottomista projekteistaan, jotka laajentavat perinteisiä käsityksiä siitä, mihin kaikkeen harmonikka voi soittimena taipua. Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020 ja Vuoden Klassinen -ehdokkuudella Emma Gaalassa 2021.

Sooloesityksessään Kuusijärvi vie kuulijan harmonikkamusiikin vaihtoehtoisiin todellisuuksiin. Puolisynteettinen yhden hengen sinfonia palaa soittimen alkulähteille ja kysyy, olisiko harmonikka voinut sittenkin olla jotain muuta:

"Legendan mukaan Kiinan keisari lähetti alaisensa läntisille vuorille, jotta tämä kykenisi saamaan aikaan feenikslinnun laulun. Alainen palasi mukanaan sheng, ensimmäinen harmonikansukuinen soitin. Haitarin ääni on siis alun perin feenikslinnun ääni...

Vaikka edellä mainittu, internetistä löydetty tarina on todennäköisesti puutaheinää, on totta, että tarina feenikslinnun laulusta harmonikan esiäänenä innoitti minua etsiessäni sävyjä elektronisesti laajennetusta harmonikasta, jonka kehittämiselle olen viime vuosina omistautunut. Syntyi musiikillisen päiväkirjan kaltainen teoskokonaisuus, johon matka uuden soittimen kanssa on taltioitunut. Suurin osa sarjan osista on syntynyt ruotsalaisissa hotellihuoneissa, mikä näkyy osien nimissä: Vitsaniemi, Jokkmokk, Helsinki, Kiiruna, Kalix..."

Alkaa
13.12.2023 klo 18:00

Loppuu
13.12.2023 klo 19:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa