Lääkärin ja sairaanhoitajan palvelut

Käyntiosoite:
Kolarin terveyskeskus
Sairaalantie 4b
95900 KOLARI

Terveyskeskus tiedottaa.

Kolarin terveyskeskus palvelee täysillä voimavaroilla

Henkilökunta on edelleen terveenä, eikä resurssivajetta ole. Voitte olla meihin yhteydessä entiseen tapaan myös ei-kiireellisissä asioissa. Kaikkein sujuvin yhteystapa on netissä virtu.fi, tai voitte soittaa. Vain hätätapauksissa voi tulla suoraan terveysasemalle.
Näin toimitaan vastaanotolla, mielenterveystoimistossa, fysioterapiassa ja neuvolassa. Tällä hetkellä ei ole tarvetta siirtää yhteydenottoja ja ruuhkauttaa koronapandemian jälkeistä aikaa.
Olettehan kuitenkin meihin yhteydessä etäyhteydellä (virtu.fi) tai puhelimella aina ennen paikalle tuloa.
Tilanteen muuttuessa informoimme tarvittavista muutoksista.

Kolarin terveysasemalta saat apua terveysongelmiisi ottamalla meihin yhteyttä joko sähköisesti tai puhelimitse.Useat terveyteesi liittyvät asiat hoituvat kätevästi sähköisesti tai puhelimitse, jolloin sinun ei välttämättä tarvitse lähteä terveyskeskukseen lainkaan.

Sähköinen asiointi

Voit ottaa Kolarin terveyskeskukseen yhteyttä sähköisesti silloin, kun sinulle sopii. Pyrimme vastaamaan yhteydenottoosi virka-aikana tunnin parin kuluessa, jos olet lähettänyt viestin meille klo 14.30 mennessä.

 1. Kirjaudu Virtu-verkkopalveluun. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi verkkopalvelun kautta.
 2. Lähetä yhteydenottopyyntö (viesti) omalle alueellesi 
  • Pohjoinen
  • Kirkonkylä
  • Eteläinen
  • Muut (ulkopaikkakuntalainen, et tiedä aluettasi)

Laboratoriokokeiden tulokset voit katsoa myös Kanta-palvelusta.

Voit myös soittaa aluehoitajalle

Soita mihin aikaan tahansa ja jätä takaisinsoittopyyntö. Klo 14.30 mennessä soitettuihin puheluihin vastataan iltapäivän aikana.

 • pohjoinen puh. 040 708 7625
 • kirkonkylä puh. 040 708 7985
 • eteläinen puh. 040 708 9179
 • ulkopaikkakuntalaiset puh. 040 489 5090

Varatun ajan peruminen

Kun sinulla on aika Kolarin terveyskeskuksen lääkärille, hoitajalle, fysioterapeutille tai suun terveydenhuoltoon eikä heihin saa yhteyttä, voi peruutuksen soittaa neuvontaan 040 489 5096 tai 040 489 5095 klo 8–15 välisenä aikana.

Hammashoitolaan varatun ajan voi perua myös jättämällä tekstiviestin tai soittopyynnön vastaajaan 040 489 5045. Voitte perua aikanne myös sähköpostilla osoitteeseen: hammashoitola@kolari.fi
Ilmoittakaa viestissä nimenne ja peruttava aika. Potilas huolehtii uuden ajan varaamisesta itse.

Reseptiasiat

Reseptien uusintapyynnön voit jättää apteekissa tai soittamalla numeroon 040 489 5095. Samasta numerosta voit varata myös röntgenaikoja tutkimuksiin, joihin sinulla on voimassaoleva lähete.

Omat reseptisi ja niiden voimassaolon voit tarkistaa myös Kanta -palvelussa.

Kuulonhuoltoyhdyshenkilön vastaanotto

Kotisairaanhoitaja Tuovi Ruokojärvi auttaa kuulokojeiden huoltoon liittyvissä asioissa esim. pattereiden ja väliletkujen vaihdot. Soita rohkeasti numeroon 040 095 4526 niin sovitaan aika.