Tule kierrättämään ja Meänpäivään

16.05.2019

Kohti esteetöntä Kolaria

Kuinka pääsen kunnanviraston yläkertaan pyörätuolilla? Miten pystyn huonokuuloisena asioimaan viranomaisen kanssa? Mitkä ovat suurimmat haasteet esteettömän Kolarin tiellä?

  • Kolarin vanhus- ja vammaisneuvosto kutsuu kaikki kuntalaiset kuulolle ja keskustelemaan kuntamme esteettömyydestä perjantaina 17.5. kello 13 Kolarin palvelutalon saliin.

Vanhus- ja vammaisneuvosto järjestää tapahtuman yhdessä kunnan vammaisjärjestöjen kanssa. Palvelutalon salissa on induktiosilmukka. Tilaisuudessa tarjotaan kahvit. Tervetuloa!

Tervetuloa kierrätystapahtumaan!

  • Kolarin kunta ja Kuusakoski järjestävät kierrätystapahtuman huomenna perjantaina 17.5. kello 12–16 ja lauantaina 18.5. kello 10–14 Nuorten työpajalla (Jokijalantie 95)

Kierrätä ilmaiseksi metalliromut, sähkö- ja elektroniikkalaitteet, romuajoneuvot, lyijyakut, painekyllästetty puu sekä jäteöljyt, maalit, liimat ja liuottimet niille kuuluvissa astioissa. Metalliromun ja jätteiden tuojille tarjolla makkaraa, kahvia ja arvontaa.

Tervetuloa juhlimaan meänpäivää!

Kolarin ja Pajalan kuntien yhteinen kevättapahtuma kattaa lauantaina 18.5. kello 12–17 Kolarin kirkonkylälle entisen Valintatalon tiloihin myyjäiset ja suuren vantusnäyttelyn Junosuandon vanttuufestivaaleilta (Mukana myös kolarilaisia vanttuita). Päivän aikana on tarjolla tietoa Elämää rajaseudulla -kirjoitushankkeesta.

Tapahtumassa voit osallistua kansalaisopiston pop up -työpajaan “Virkatut vihannekset” kello 12 ja 13.30 alkaen. Myös kansalaisopiston kevätnäyttely on avoinna Jokijalka 65:n tiloissa.

Tapahtumassa esiintyvät

  • Tapani Haapasaari Musiikkiystävineen
  • Pajala Dragspelsgille
  • Tallbo kör
  • Linnea Huhta ja kerstin Tuomas Larsson, runonlausuntaa.
  • Tunturilappilainen nuorisoteatteriryhmä Lapin kullat: “Taas maanantai” kertoo abivuottaan elävän Lotan elämästä. Näytös kello 15 Kolarin peruskoulun juhlasalissa. Liput esitykseen maksavat viisi euroa. Rooleissa Wilma Lassila, Aada Mannersuo, Freija Hintermeier, Elli Taulavuori, Anton Sieppi, Iita Pulkkinen, Sonja Hiukka ja Suvi Pekkala.