Nuorten työseteli

02.03.2018

Tänä vuonna kolarilaisilla nuorilla on mahdollisuus saada kunnalta työseteli. Kolarin kunta myöntää setelin kolarilaisille peruskoulun päättäville (2002 syntyneille) ja toisen asteen (lukio ja ao) päätoimisille opiskelijoille, jotka työllistyvät Kolarin kunnan alueelle. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ja etä- ja monimuoto- tai oppisopimusopiskelijalle ei voida myöntää työseteliä.

Setelin arvo on 250 euroa. Seteleitä on varattu yksi kullekin nuorelle ja sen voi käyttää milloin tahansa kalenterivuoden 2018 aikana. Seteleitä on jaossa 75 kappaletta ja ne myönnetään hakujärjestyksessä.

Seteli korvaa aikaisempina vuosina käytössä olleen kunnanhallituksen myöntämän tuen yrityksille nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Uudella mallilla halutaan aktivoida nuoria työnhaussa sekä tarjota tukea yrityksille nuorten työllistämiseen silloin kun työtä on tarjolla esimerkiksi matkailun huippusesonkeina.

Kunnan kesätyöpaikkojen hakemista työseteli muuttaa niin, että kesätyötä kunnasta hakevalla on oltava käytössään kesätyöseteli. Lisäksi kunnan kesätyöpaikat pannaan tänä vuonna yhteisesti hakuun Kuntarekryyn, josta nuoret hakevat työpaikkoja. Kunnasta kesätyöpaikan saavat nuoret tekevät työtä kaksi viikkoa (60 tuntia), ja nuorelle maksetaan työstä palkkaa 390 euroa.

Asiasta päätti Kolarin kunnanhallitus 20.2.2018. Kunnanhallituksen päätös löytyy täältä.

Nuori, muistathan viedä työnantajan kirjeen työnantajalle tiedoksi, kun kysyt työpaikkaa.

Infokirjeet työsetelistä nuorelle ja työnantajalle
Työsetelin hakulomake
Työajan seurantalomake työnantajille

Esimiehen kesätyöopas avaa vastuullisen kesätyön periaatteita ja tarjoaa käytännön työkaluja kesätyön kehittämiseksi.