Koronatiedote 5.2.

05.02.2021

 

  • Kuluvalla viikolla Kolarissa ei ole todettu uusia koronaratuntoja. Pohjois-Pohjanmaalta lähtöisin oleva tartuntaketju näyttää sammuvan. Kiitos eristyksessä ja karanteenissa olleille vastuullisesta toiminnasta.

Rajanylitys Ruotsin ja Suomen välillä

  • Rajanylitysohjeet ovat päivittyneet Ruotsiin matkustavien osalta. Ruotsin hallitus on päättänyt että lauantaina 6. helmikuuta alkaen Ruotsin rajalla vaaditaan kirjallinen todistus 48 tunnin sisällä otetusta negatiivisesta näytteestä maahan saavuttaessa. Rajan yli töissä käyvien tulee esittää viranomaisille korkeintaan viikon vanha negatiivinen testitulos. Oireettoman Ruotsiin matkustavan henkilön testaus ei kuulu kunnan järjestettäväksi, joten muussa kuin työmatkaliikenteen tapauksissa testaus tapahtuu yksityisellä lääkäriasemalla.
  • Suomeen Ruotsista matkustaville suositellaan, että koronatestissä kävisivät kaikki, myös oireettomat. Rajan yli töissä käyville suositellaan testiä kerran viikossa.

Koronarokotukset

  • Valtakunnallinen rokotusohjeistus on muuttunut niin, että tehosterokote annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Kuntaan saatavat uudet rokotukset annetaan suurimmassa riskissä oleville eli ikäihmisille. Ensin rokotetaan yli 80-vuotiaat helmikuun aikana. Heihin otetaan yhteyttä suoraan terveyskeskuksesta. Kun rokotteita saadaan enemmän, järjestetään rokotuspäivä, josta tiedotetaan heti kun saadaan varma tieto rokotteiden saapumisesta.

Tilannetta seurataan jatkuvasti yhteistyössä sairaanhoitopiirin infektioyksikön kanssa. Viikoittain alueen tartuntatautilääkärit, sairaanhoitopiirin infektioyksikkö, AVI ja THL seuraavat alueen tilanteen kehittymistä. Yhteistyössä viranomaisten kanssa pohditaan myös mahdollisten lisärajoitusten tarvetta. Voimassa olevat Lapin AVIn suositukset.

Lisätietoja vt. kunnanjohtaja Hannu Haapala 040 489 5542 ja johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi 040 489 5080