Koronatiedote 26.2.

26.02.2021

Päätökset 8.maaliskuuta voimaan tulevista rajoituksista varmistuvat vasta ensi viikolla

Suomen hallitus on antanut suosituksensa mahdollisista leviämisvaiheen rajoitustoimista. Kolarin kunta tiedottaa ensi viikolla lisää, kun viralliset päätökset on tehty.

Mahdolliset ensi viikolla vahvistettavat ja 8. maaliskuuta voimaan tulevat rajoitustoimet :

  • Yli 6 hengen kokoontumiset eivät ole sallittuja. Myös yli 6 hengen yksityistilaisuuksia tulee välttää. Avi antaa päätöksen asiasta.
  • Kolarissa lukio siirtynee etäopetukseen välille 8.–28. maaliskuuta. Yläluokkien mahdollista siirtymistä etäopetukseen käsitellään ensi viikolla Lapin koronakoordinaatiotyöryhmän kokouksessa.Varhaiskasvatus toimii normaalisti ja alaluokat (1.–6.luokka) pysyvät lähiopetuksessa.
  • Kaikki yli 16-vuotiaille suunnattu ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. Kolarissa yli 16-vuotiaille suunnattu toiminta keskeytettiin jo 22.helmikuuta.
  • Ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi 8.–28. maaliskuuta, lukuun ottamatta perustason alueita. Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua. Lisätietoa valtioneuvoston tiedotteessa
  • Koronatilanne on tällä hetkellä Kolarin kunnassa rauhallinen.

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta erityisesti THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja hallituksen tiedottamista. Johtoryhmä kokoontuu etäyhteyden kautta ja pitää kuntalaiset ajan tasalla heitä koskevissa asioissa.Päivittyvä uusin tieto on netissä kolari.fi ja facebookissa.
Lisätietoja vs. kunnanjohtaja Hannu Haapala 040 489 5542 ja johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi 040 489 5080