Koronatiedote 19.2. kello 12.30

19.02.2021

Siirtyminen kiihtymisvaiheseen, maskit yläkouluun ja lukioon

Lapissa siirrytään maanantaina 22. helmikuuta koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Kolarin kunnassa noudatetaan viranomaisohjeita ja määräyksiä 15. maaliskuuta asti seuraavasti:

  • Yli 20 hengen kokoontumiset eivät ole sallittuja. Määräys on voimassa 21. maaliskuuta asti. Avin tiedote 19.2.
  • Kolarin kunnan koronaryhmä on antanut vahvan suosituksen että kasvomaskien käyttö aloitetaan Kolarissa 22. helmikuuta yläkoulussa ja lukiossa. Maskinkäyttösuositus koskee sekä oppilaita että henkilökuntaa. Maskia olisi hyvä käyttää myös koulukuljetuksissa. Maskeja jaetaan tarvittava määrä suoraan kouluista.
  • Kolarin kunta suosittelee THL:n ohjeen mukaisesti että kaikki yli 16 -vuotiaille suunnattu harrastustoiminta keskeytetään välillä 22. helmikuuta– 15. maaliskuuta. Kansalaisopiston yli 16-vuotiaille suunnatut kurssit keskeytetään edellä mainitulta ajalta.
  • Kolarissa on todettu tällä viikolla 9 koronatartuntaa, ja karanteenissa on kunnanviraston henkilökunnan lisäksi noin 25 henkilöä.

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta erityisesti THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja hallituksen tiedottamista. Johtoryhmä kokoontuu etäyhteyden kautta ja pitää kuntalaiset ajan tasalla heitä koskevissa asioissa.Päivittyvä uusin tieto on netissä kolari.fi ja facebookissa.
Lisätietoja vs. kunnanjohtaja Hannu Haapala 040 489 5542 ja johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi 040 489 5080