Vuoden luontokuvat 2022 näyttely

Vuoden luontokuvat 2022 näyttely

Kellokkaan Meän galleriassa "Vuoden Luontokuva 2022" on Antti Strangin ”Uhka syvyyksistä” Vuoden Luontokuva on jännittävä tilannekuva päivänkorennosta ja sitä saalistavasta kalasta.
Vuoden luontokuva 2022

42. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva -kilpailun tulokset julkistettiin lauantaina 22.10. Vuoden Luontokuva -festivaaleilla Suomen luontokeskus Haltiassa. Vuoden Luontokuvaksi valittiin seinäjokelaisen Antti Strangin ”Uhka syvyyksistä”, jännittävä kuva päivänkorennosta ja sitä syvyyksistä saalistavasta kalasta.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tuomariston mukaan voittokuva on hieno ja yllätyksellinen tilannekuva, jonka ansiot eivät välttämättä aukea aivan ensi silmäyksellä:
”Uhka syvyyksistä on yksityiskohtainen ja tarkka kuva päivänkorennosta, joka odottaa lentoonlähtöä hieman liian kauan”, tuomaristo luonnehtii. ”Kyseessä on täydellisesti vangittu tilanne. Kaikki on ollut valmiina korentokuvaa varten, mutta kalan tullessa näkyviin kuvaaja on onnistunut laukaisemaan kameran ratkaisevalla hetkellä”, tuomaristo suitsuttaa kuvan ainutlaatuista tilannetta ja kuvaajan onnistumista juuri oikeaan aikaan. ”Tumma vesi ja kiiltävät korennon siivet luovat kuvaan syvyyttä. Kalan hahmo luo jännittävän ja ehkä piinaavankin tunnelman. Sen vaanivat silmät veden tummuudessa tekevät kuvasta lopullisesti loistavan, Vuoden Luontokuvan arvoisen otoksen”, tuomaristo analysoi voittokuvaa.

Antti Strang kertoo olleensa kuvaustilanteessa Lempäälän kanavalla kuvaamassa västäräkkejä.
”Huomasin västäräkkien napsivan rannan lähellä ja veden pinnassa parveilevia päivänkorentoja. Korennoista osa päätyi veden pinnalle räpiköimään, ja halusin ikuistaa korentojen aiheuttaman värähtelyn veden pintakalvolla”, Antti kertoo ja jatkaa: ”Kuvasin yhtä korentoa, kun vedestä nousi jokin särkikala sitä nappaamaan. Nopeasta tilanteesta sain tämän yhden tarkan kuvan. Myöhemmin tietokoneen näytöllä kuvaa tarkastellessani tiesin, että tässä olisi potentiaalia”.

Alkaa
03.05.2023 klo 09:00

Loppuu
22.06.2023 klo 16:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa