Suljettu Meän galleria - Maisema kuin postikortti

Lapissa tunnetun valokuvaajan ja postikorttiyrittäjän Kalevi "Kale" Asplundin valokuvanäyttely esillä Kellokkaassa. Myöhemmin Tunturi-Lapin ja Pallatunturin luontokeskuksissa. Toistaiseksi Yllästunturin luontokeskus ja galleriat suljettu!
Maisema kuin postikortti - valokuvanäyttely.
Kalevi (Kale) Asplundin muistonäyttely Kellokkaassa Meän galleriassa 26.2.-28.4.2020.
Valokuva Virpi Wirlander-Asplund.

Näyttely jakautuu kolmeen Tunturi-Lapin luontokeskukseen

Kalevi Asplund perusti yrityksensä Tmi Kuvasääsken vuonna 1990, kolmekymmentä vuotta sitten. Hän oli muuttanut pääkaupunkiseudulta Lappiin perheineen 1981, kouluttautunut eräoppaaksi ja siinä työssään jatkuvasti myös kuvannut kohteita, joihin oli opastettavansa johdattanut.
Hän järjesti kuvistaan diaesityksiä ja asiakkaat alkoivat kysellä, eikö niistä voisi tehdä postikortteja. Näin hän hiljalleen ajautui postikorttiyrittäjäksi ja eräoppaan työn lopetettuaan keskittyi kuvaamaan ja markkinoimaan kortteja tukkuliikkeessään. Koko perhe, vaimo Virpi, lapset Jussi ja Kati, ovat olleet yrityksessä eri vaiheissa mukana. Kalen menehdyttyä liikenneonnettomuudessa 2017, on Kati perheineen ottanut firman hoitoonsa ja Kuvasääski jatkaa nyt osakeyhtiönä.
Näyttelyn pitämisestä oli ollut vuosien mittaan puhetta hänen tehdessään yhteistyötä luontokeskuksien kanssa, mutta siihen ei tuntunut riittävän aikaa. Nyt haluamme muistaa häntä tuomalla laajasta tuotannosta esille kuvia, joista hän itse piti.
Kale leikkasi Ilta-Sanomista oheisen Timo Mäkelän pilapiirroksen ja kiinnitti sen yrityksen seinälle. Siinä tiivistyi hänen mielestään postikorttiyrittäjän työn ihanuus ja kurjuus.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas: 26.2.-28.4.2020
Tunturi-Lapin luontokeskus: 1.7.- 31.8.2020
Pallastunturin luontokeskus: 1.9.-31.10.2020

Alkaa
26.02.2020 klo 09:00

Loppuu
28.04.2020 klo 17:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa