Luonnonkukkien päivä

Luonnonkukkien päivän kasviretki järjestetään Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Ylläksen Varkaankurussa. Retkellä tutustuaan yrtteihin ja lääkekasveihin jotka on hyvä tunnistaa kasvun alkuvaiheessa. Oppaana Metsähallituksen erikoissuunnittelija biologi Anna Tammilehto. Tervetuloa!
Luonnonkukkien päivä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa
Yllästunturin Varkaankurun polulla, lähtö Kellokkaasta.
Sunnuntaina 16.6.2019 klo 11:00-14:00.

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään joka vuosi juhannusta edeltävänä sunnuntaina. Eri puolilla Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa vuosittain järjestettävä luonnonkukkienpäivän retki suuntautuu tänä vuonna Yllästunturin kupeessa kukkivaan satumaisen rehevään Varkaankurun lehtometsään, jossa Varkaankurun luontopolku johdattaa kulkijan miehenmittaisten väinönputkien ja pohjansinivalvattien lomitse.

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaalta kello 11.00 alkavan retken aikana tutustutaan Metsähallituksen luonnonsuojeluyksikön erikoissuunnittelija Anna Tammilehdon johdolla alueen luonnonyrtteihin ja lääkekasveihin, jotka on hyvä tunnistaa jo kasvun alkuvaiheessa. Retki kestää noin 2-3 tuntia ja mukana on hyvä olla säänmukainen vaatetus ja mahdollisuuksien mukaan myös oma kasvikirja.

Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Luonnonkukkien päivä kutsuu kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetuille kasviretkille. Luonnonkukkien päivä on myös hyvä tilaisuus kertoa kasvien ja niiden elinympäristöjen käytöstä, uhkista ja suojelusta.

Alkaa
16.06.2019 klo 11:00

Loppuu
16.06.2019 klo 14:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa