Linnunpönttö vai hyönteishotelli ?

Tule syyslomalla maanantaisin 15.10. ja 22.10. klo 12 rakentamaan linnunpönttö tai hyönteishotelli ja vie se kotiisi odottamaan ensi kevättä ja kesää.
Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa
15.10 ja 22.10. klo 12-14
Kolari, Yllästunturi Yllästunturin luontokeskus


Linnuille ja hyönteisille oma mökki
Rakenna tiasille tai kirjosiepolle oma pönttö. jos taas ötökät ja perhoset kiinnostavat niin tee niille oma hyönteishotelli.


Hyönteishuoneiden sisustuksessa käytetään mm. käpyjä, heiniä, kuoriketta, kutterilastua, kuivia putkikasvien varsia, puuta, järviruokoa, sammalta ja tuohta. Leppäkertut pitävät kuorikkeesta ja kävyistä, harsokorennot kävyistä, mehiläiset ja muut petopistiäiset viihtyvät koloissa. Avarassa suojatussa tilassa tarjotaan talvehtimismahdollisuus päiväperhosille.

Kansallispuiston alueelta materiaaleja ei saa kerätä, mutta muualta voi heiniä ja putkikasveja kerätä jokamiehenoikeudella. Sammalen ja tuohen keruuseen tarvitaan maanomistajan lupa. Älä koskaan ota tuohta elävästä puusta! Kellokkaan tapahtumassa Metsähallitus tarjoaa puutavarat ja naulat. Kellokkaan puuvajasta saa ottaa materiaalia hotellin sisutamiseen ja tuunausta voi jatkaa kotona myöhemmin.

Tervetuloa!

Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Alkaa
22.10.2018 klo 12:00

Loppuu
22.10.2018 klo 14:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa