Heikki Willamo -Mielen kuvia näyttely

Heikki Willamo -Mielen kuvia näyttely

Luontovalokuvaaja, kirjailija Heikki Willamon yhteisnäyttely Mielen kuvia esillä kaikissa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskuksissa. Eläimet luonnossa, tarinoissa ja myyteissä ovat valokuvaamisen lähtökohta ja inspiraatio.
Heikki Willamo - Mielen kuvia yhteisnäyttely 1.6.-29.10.2021
Ylläs, Pallas, Hetta

Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Metsä minussa valokuvanäyttely, Heikki Willamo
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas


Valokuvaaja, kirjailija Heikki Willamon näyttely ”Mielen kuvia - valokuvia eläimistä” vierailee kesällä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. 1.6.2021 avautuvassa luontokeskusten yhteisnäyttelyssä Hetassa, Pallastunturilla ja Ylläksellä esitellään kolme erilaista näyttelykokonaisuutta, joihin pääsee tutustumaan maksutta aina lokakuun loppuun asti.

Eläimet ovat kiinnostaneet minua aina, jokainen omana erityisenä yksilönään, mutta myös laajemmin suhteessa ihmiseen ja omaan mielenmaisemaani. Katson eläintä tietoisena historiasta, siitä vuosituhansien mittaisesta jatkumosta, jossa eläimet ovat olleet läsnä niin arjessa kuin tarinoissa ja myyteissä. Eläimet ovat valokuvaamiseni lähtökohta.

"MIELEN KUVIA - valokuvia eläimistä" koostuvat kolmesta itsenäisestä osasta: Metsä minussa Ylläksellä, Mielen kuvia Pallaksella ja Taivassyntyiset Hetassa. Ne käsittelevät teemoja, jotka ovat minulle valokuvaajana läheisimpiä: kotiseutuni vanhoja metsiä, eläimiä ja suhdettamme niihin sekä kaikuja kivikautisesta kalliotaiteesta ja myyteistä noiden ikivanhojen kuvien takana. Ihminen on tehnyt kuvia eläimistä yli neljänkymmenentuhannen vuoden ajan. Juuri nyt olen tuon pitkän ketjun viimeisin lenkki, mutta jälkeeni tulee uusia - eläimet eivät lakkaa askarruttamasta ihmismieltä.


Kellokkaan näyttelyssä ”Metsä minussa” -osio perustuu Willamon samannimiseen, syksyllä 2021 ilmestyneeseen kirjaan. Willamon sielunmaisemaa kuvaa eteläsuomalainen vanha metsä – tiheä, hämärä ja salaperäinen. - Valokuvaajana minua viehättää niukkuus ja peitteisyys. Metsässä kätken mielelläni asioita oksiston ja runkojen taa tai pimeän peittoon, valokuvaaja jatkaa.

Alkaa
01.06.2021 klo 09:00

Loppuu
29.10.2021 klo 17:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa