7Summits

30.3.2019 järjestetään Yllästunturilla jälleen tunturihiihdon kulttitapahtuma Seven Summits. Ylläksen ikiaikaisia hiihtoperinteitä verestäen tehtävänä on kiertää suksin tai vastaavin menopelein mahdollisimman monta Ylläksen seitsemästä huipusta 12 tunnin aikana.
Tapahtumassa liikutaan 2-3 -hengen joukkuein. Reitti on vapaavalintainen ja näin ollen myös merkitsemätön. Joukkueet vastaavat suunnistuksesta ja reitinvalinnoista itse. Matkan varrelle
mahtuu niin tunturierämaan koskematonta lunta, kelkanjälkeä kuin valmista latu-uraakin. Seudun latuverkostoa ja maastossa olevia muita satunnaisia latu- ja kelkkauria saa käyttää, virallisia kelkkareittejä lukuunottamatta.

Kyseessä on kilpailu ja nopeimmat palkitaan, mutta matkaan voi mainiosti lähteä myös retkeilymeiningillä kiertämään vain lähimmät huiput, jotka ehtii rauhallisemmallakin tahdilla huiputtaa puolessa päivässä.

Seven Summits yhdistää uudella tavalla historiaa ja nykyaikaa ja eri lajeja eri kohderyhmille: touring-hiihtoa perinteiseen suomalaiseen tunturivaellukseen; tavallista kilvanhiihtoa taktiseen seikkailu-urheilutyyppiseen liikkumiseen ja heittää päälle vielä rogaining-tyyppisen konseptin, jossa reitti ja matkan pituus ovat vapaasti valittavissa. Tapahtuma tuo tunturihiihdon nykyaikaan sekä seurattavuuden että turvallisuuden näkökulmasta kun osallistujat ovat reaaliaikaisessa GPS-seurannassa.

Ylläksen alueen ainulaatuinen tunturirykelmä tarjoaa kutakuinkin Suomen komeinta tunturiluontoa ja kun päälle lisätään vielä Tunturi-Lapin arvaamattomat olosuhteet, niin koossa on elämyspaketti vailla vertaa. Niinpä lähes yhdeksän kymmenestä viime vuoden tapahtumaan osallistuneista aikoo osallistua tapahtumaan uudelleen. Tervetuloa hakemaan unohtumattomia elämyksiä!

Kotisivu, yhteystiedot ja ilmoittautuminen: https://www.7summits.fi

Alkaa
30.03.2019 klo 06:00

Loppuu
30.03.2019 klo 18:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa