Ajankohtaiset asiat löydät Facebook-sivuilta.

Työ ja elinkeinot

Kolarin kunnan elinkeino-osasto vastaa kunnan elinkeino- ja yrityspalveluista, elinkeinoelämän kehittämisestä ja tapahtumien koordinoinnista. Elinkeino-osasto edistää alueen saavutettavuutta, yritysten verkostoitumista ja toimintaedellytyksiä, yhteistyötä ja kansainvälistymistä. Hyödynnämme kehittämistoiminnassa EU-hankkeiden rahoitusmahdollisuuksia ja vahvaa kehittäjäverkostoa.

Kolarin tärkeimmän elinkeinon, matkailun, kehittämisessä painopisteet ovat Ylläksen luontomatkailukeskuksen, Kolarin kylämatkailun ja Tornion-Muonionjoen kalastusmatkailun kehittämisessä. Matkailun lisäksi matkailua tukevat elinkeinot kuten käsityöläisyys, luonnontuotteiden hyödyntäminen, lähiruoka ja hyvinvointiala sekä pienteollisuus on nostettu kehittämisen keskiöön. Maa- ja metsätalous sekä poronhoito ovat Kolarin elävien kylien voimanlähde.

Kolari on vetovoimainen yritys- ja asuinympäristö, jossa on monipuolisten harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksien lisäksi myös hyvät etätyömahdollisuudet. Kolarissa on upea luonto: Suomen suosituin Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Euroopan suurin suo Teuravuoma sekä valjastamaton ja lohesta tunnettu Tornion-Muonionjoki sivujokineen ja järvineen.

Kolari on portti Tunturi-Lappiin ja se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä; Suomen pohjoisin rautatieasema löytyy Kolarin kirkonkylältä, lentokenttä naapurikunnasta Kittilästä ja Ruotsi rajajoen toiselta puolelta. Kolaria halkoo valtatie 21, joka vie Kilpisjärven kautta Norjaan.

Kolarissa on hyvä asua, elää ja yrittää. Tutustu yrityspalveluihimme ja tontti- ja liiketilatarjontaamme.