Perustoimeentulotuki siirtyy Kelalle 1.1.2017 http://www.kela.fi/toimeentulotuki

Taloudellinen tuki ja toimeentulo

Taloudellisten vaikeuksien kanssa sinua auttaa talous- ja velkaneuvoja Helena Kristo 0400-297 664/helena.kristo@tornio.fi

Toimeentulotuki

Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki: sitä voi saada henkilö tai perhe, jonka tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Toimeentulotuen määrä lasketaan vähentämällä tuloista toimeentulotuessa hyväksyttävät menot. Erotus myönnetään toimeentulotukena.

Toimeentulotukihakemus käsitellään seitsemässä arkipäivässä, mikäli hakemukseen on jätetty kaikki tarvittavat liitteet.

Kolarin kunnan toimeentulotuen soveltamisohjeet

Näin haet toimeentulotukea

Hakijan kannattaa ennen toimeentulotuen hakemista varmistaa, että kaikki ensisijaiset etuudet on haettuina tai hakemukset vireillä. Ensisijaisia etuuksia ovat esimerkiksi asumistuki, opintoetuudet, työttömyysetuudet, perhe-etuudet ja sairauspäivärahat.

Uudet asiakkaat

Ensimmäistä kertaa toimeentulotukea hakevat asiakkaat otetaan vastaan pääsääntöisesti ajanvarauksella, mutta toimeentulotukea voi hakea myös kirjallisesti.

Toimeentulotukea aiemmin saaneet asiakkaat

Toimeentulotuen tarpeen jatkuessa, toimeentulotukea haetaan kirjallisesti täyttämällä toimeentulotuen hakemus ja toimittamalla se tarvittavine liitteineen sosiaalitoimistoon. Hakemukset voi palauttaa myös sosiaalitoimiston postilaatikkoon. Emme ota vastaan hakemuksia sähköpostitse.

Toimeentulotukihakemus