Perusturvapalvelut

Yleistietoa

Terveyspalveluiden ja sosiaalitoimen tehtävänä on järjestää kuntalaisille terveys- ja sosiaalipalvelut. Terveys- ja sosiaalipalveluiden tarkoituksena on turvata sekä edistää kuntalaisten hyvinvointia. Kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta vastaa sosiaalihuollon toimeenpanosta. Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaostossa käsitellään yksilöä koskevat muutosvaatimukset.

Valikosta, sivun vasemmasta laidasta, löydät perusturvapalveluiden osa-alueet. Jos et löytänyt hakemaasi tietoa verkkosivuiltamme, ota yhteyttä neuvontaan:

Neuvonta, potilasmaksuasiat ja potilasarkisto
040 489 5096

Kolarin terveyskeskuksesta löytyvät keskeiset kunnalliset terveyspalvelut; sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanotto, hammashoitola, mielenterveystoimisto ja neuvola kaikki saman katon alla. Terveyskeskuksessa on saatavilla myös röntgen- ja laboratoriopalveluita, sekä 20-paikkainen vuodeosasto, jonka toiminta on ympärivuorokautista.

Sosiaali- ja terveystoimisto sijaitsee Kolarin kunnan virastotalolla ensimmäisessä kerroksessa. Palvelemme asiakkaita ma- pe klo 9.00 - 15.00 välisenä aikana. Toimiston aulasta on saatavilla lomakkeita muun muassa omaishoidontuen, vammaispalvelun ja toimeentulotuen hakemiseen.Toimeentulohakemukset tulee tehdä kirjallisena ja hakemukset voidaan jättää toimiston aulassa sijaitsevaan postilaatikkoon tai lähettää postitse.

Sähköinen ajanvarauspalvelu on käytössä laboratoriopalveluissa.

Tiedätkö mihin ottaa yhteyttä? Lue tästä

Yhteystiedot Kolarin kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta löydät kunnan puhelinluettelosta tästä linkistä: Puhelinluettelo

Kolari on liittynyt valtakunnalliseen potilastietoarkistoon, johon voit käydä tutustumassa osoitteessa www.kanta.fi