Palvelut

 

Lainauspalvelut

Kolarin kirjastosta voi Lapin kirjasto -kortilla lainata kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia ja muuta aineistoa. Sama kirjastokortti käy kaikissa Lapin yleisissä kirjastoissa. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen saadakseen kirjastokortin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Uusi lainasi, tee varauksia tai etsi uutta luettavaa Lapin kirjaston verkkosivulta.

Lapin kirjastojen yhteiset käyttösäännöt löytyvät tästä.

Kirjastoauto liikennöi joka kolmas viikko. Lisää tietoa kirjastoautosta ja sen reiteistä löydät tästä.

 

Omatoimiaika

Omatoimiaikana kirjaston pääsee sisään voimassaolevalla kirjastokortilla ja verkkokirjaston salanumerolla, jonka saa kirjastosta. Omatoimiajan käyttöoikeuden saa vain 15 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat kirjaston käyttäjät. Omatoimiajankäyttäjä on vastuussa niistä henkilöistä, jotka päästä omalla kirjautumisellaan kirjastoon sisälle. Omatoimiaikana kirjaston käyttäjät voivat mm. lainata ja palauttaa aineistoa sekä noutaa varauksensa varaushyllystä. Omatoimiaikana turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla. Jos omatoimiajan käytössä ilmenee häiriöitä tai tulee mieleen parannusehdotuksia, ilmoita niistä kirjastolle.


Verkkokirjasto

Kolarin kirjasto kuuluu Lapin kirjasto – kirjastokimppaan, jolla toimii yhteinen verkkokirjasto.

Kirjastosta saatavalla nelinumeroisella salasanumerolla sekä kirjastokortista löytyvällä asiakastunnuksella voit tarkastella omia lainojasi, varauksiasi sekä maksujasi. Kaikista Lapin kirjastoista voit varata aineistoa maksutta. Verkkokirjastoon pääset osoitteesta: lapinkirjasto.fi

 

E-kirjat

Lapin kirjastoon on hankittu e-kirjoja, eli sähköisiä kirjoja lainattavaksi.

Lapin kirjaston e-kirjat https://www.ellibslibrary.com/collection

Lisätietoa e-kirjoista https://lappi.verkkokirjasto.fi/web/arena/e-kirjat

 

Kaukolainaus

Mikäli Lapin kirjastoista ei löydy haluamaasi aineistoa, voit tilata sen kaukolainaksi. Kaukolainat ovat maksullisia. (Palveluhinnasto)

 

Asiakaspäätteet

Kolarin kirjastossa on kuusi asiakaspäätettä Internetin käyttöön sekä tablettitietokoneita tiedonhaunopetukseen ja e-aineiston (e-kirjat ja e-lehdet) lukemista varten. Kirjastossa on myös langaton asiakasverkko, jonka salasanan saa henkilökunnalta.


Lehtisali

Kolarin kirjastossa on lehtisali, johon tulee n. 120 lehteä. Aikakauslehdet ovat lainattavissa uusinta numeroa lukuunottamatta. Lehtiä voi lukea kirjastossa myös elektronisessa muodossa ePressin avulla lehtilukusalissa olevalta tabletilta. Lehtisalissa säilytetään Luoteis-Lappi -sanomalehden vuosikerrat vuodesta 1984 eteenpäin.

Lisätietoa ePressistä

Lehdet ja säilytysajat


Kotiseutuosasto

Kotiseutuosastomme on lehtisalin yhteydessä. Sinne on kerätty kolarilaisten kirjoittamia tai Kolarista kertovia teoksia. Kotiseutuosaston aineistoa ei voi varata, mutta sitä lainataan pyydettäessä.


Tulostus ja valokopiointi

Kolarin kirjastossa asiakkaat voivat tulostaa ja kopioida aineistoa maksua vastaan. (Palveluhinnasto)


Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus

Kirjastossa on mahdollista saada yksilöllistä opetusta kirjaston palvelujen käytössä. Kirjastokäytön ja tiedonhaun opetusta järjestetään myös koululaisille.


Oheislukemistot

Kolarilaiset oppilaitokset voivat tilata Rovaniemeltä kirjallisuutta sisältäviä valmiita paketteja opetuskäyttöön. Voit lukea lisää Rovaniemen kirjaston sivuilta, jonne pääset tästä.

 

Kotipalvelu

Kirjastoauton kuljetta voi tarvittaessa tuoda kirjat sisälle asiakkaan kotiin asti, jos asiakas ei pysty asioimaan kirjastossa tai kirjastoautossa. Tarvittaessa myös kirkonkylän asiakkaille voidaan järjestää kotipalvelua.


Näyttelyt ja tapahtumat

Kolarin kirjastossa järjestetään vuosittain erilaisia näyttelyitä, esimerkiksi maalaus-, runo- ja kirjanäyttelyitä. Kirjastossa järjestetään paljon tapahtumia, sekä kertaluontoisia että kuukausittain toistuvia. Kuukausittaisia tapahtumia ovat lukupiiri, lauluilta sekä satutuokio. Jos haluat järjestää jonkin tapahtuman kirjastossa, ota rohkeasti yhteyttä!

Kyselyt ja varaukset kyosti.satokangas(at)kolari.fi tai 0404895015.

Palveluhinnasto

Palveluhinnastoon pääset tästä.