Yrityspalvelut

Elinvoimapalveluiden tehtäviin kuuluu muun muassa Kolarin kunnan yrittäjyyden edistäminen, uusien yritysten ja työpaikkojen mahdollistaminen sekä yritysten kasvu ja kehitys. Autamme ja neuvomme eteen päin yrityksen perustamisessa tai olemassa olevan yrityksen kehittämisessä, yrityskaupoissa tai sukupolvenvaihdoksissa. Jos suunnittelet yrityksen investointeja, ota meihin yhteyttä, niin katsotaan voisiko investointihankkeesi saada tukea.

Yrityksen perustamisessa, starttirahan tai rahoituksen hankkimisessa ja kehittämisessä on hyvä aluksi tutustua Suomi.fi –palveluun osoitteessa https://www.suomi.fi/yritykselle. Palvelussa voit tehdä myös sähköisen liiketoimintasuunnitelman, jonka avulla pääset suunnitelmissasi eteen päin. Kirjautuminen palveluun vaatii pankkitunnukset. Liiketoimintasuunnitelmaa voit käyttää yhteydenpidossa kunnan elinkeino-osaston kanssa sekä hakiessasi starttirahaa, avustusta tai lainarahoitusta. Palvelun kautta voit myös pyytää kommentteja. 

Sivuilla voit myös tehdä yrittäjätestin tai kansainvälistymistestin.
Starttiraha on tarkoitettu päätoimisesti yrittäjäksi ryhtyvälle

Kolarin kunta on myös mukana Tunturi-Lapin seudullisessa yrityspalveluverkostossa, joka palvelee yrityksiä, yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia. Muita verkoston toimijoita ovat Lapin työ- ja elinkeinotoimistoLeader Tunturi-Lappi ry, Lapin ELY-keskus sekä muut Tunturi-Lapin kunnat.

Kolarin kunnan maaseutuhallintopalveluista vastaa Ylitornion kunta kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen mukaisesti.
Anna-Sofia Nikka, maaseutusihteeri, puh. 0400 220 350, anna-sofia.nikka(at)ylitornio.fi

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Pohjoiskalotin Rajaneuvonta
http://www.rajaneuvonta.net/fi/pohjoiskalotin-rajaneuvonta

Lapin Yrittäjät 
http://www.yrittajat.fi/fi-FI/lappi/jarjesto/

Kolarin Yrittäjät ry
puheenjohtaja Jarmo Pudas, Jarmo Pudas Ky, puh. 0400 696 543, jarmo.pudas(at)pudasky.inet.fi