Ajankohtaiset asiat löydät Facebook-sivuilta.

Elinvoimapalvelut

Kolarin kunnan elinvoimapalvelut vastaa kunnan elinkeino- ja yrityspalveluista, elinvoiman kehittämisestä ja tapahtumien koordinoinnista. Elinvoimapalvelut edistää alueen saavutettavuutta, yritysten verkostoitumista ja toimintaedellytyksiä, yhteistyötä ja kansainvälistymistä. Hyödynnämme kehittämistoiminnassa EU-hankkeiden rahoitusmahdollisuuksia ja vahvaa kehittäjäverkostoa.

Kolarin tärkeimmän elinkeinon, matkailun, kehittämisessä painopisteet ovat Ylläksen luontomatkailukeskuksen, Kolarin kylämatkailun ja Tornion-Muonionjoen kalastusmatkailun kehittämisessä. Matkailun lisäksi matkailua tukevat elinkeinot kuten käsityöläisyys, luonnontuotteiden hyödyntäminen, lähiruoka ja hyvinvointiala sekä pienteollisuus on nostettu kehittämisen keskiöön. Maa- ja metsätalous sekä poronhoito ovat Kolarin elävien kylien voimanlähde. Kolarin kunnan alueella sijaitsee myös malmivarantoja.

Kolari on vetovoimainen yritys- ja asuinympäristö, jossa on monipuolisten harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksien lisäksi myös hyvät etätyömahdollisuudet. Kolarissa on upea luonto: Suomen suosituin Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Euroopan suurin suo Teuravuoma sekä valjastamaton ja lohesta tunnettu Tornion-Muonionjoki sivujokineen ja järvineen.

Logistisesti Kolari on pelipaikoilla. Kolari on portti Tunturi-Lappiin ja se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä; Suomen pohjoisin rautatieasema raakapuuterminaaleineen löytyy Kolarin kirkonkylältä, lentokenttä naapurikunnasta Kittilästä ja Ruotsi rajajoen toiselta puolelta. Kolaria halkoo valtatie 21/E8, joka vie Kilpisjärven kautta Norjaan. Tiestä rakennetaan arktisen alueen testausaluetta, älytietä.

Kolarissa on hyvä asua, elää ja yrittää! Tutustu yrityspalveluihimme ja tontti- ja liiketilatarjontaamme.