Asunnot

Kolarin kunnan alueella on tarjolla kunnan yhtiöiden ja kunnan omistamia vuokra-asuntoja Kolarin kirkonkylällä, Sieppijärvellä, Ylläsjärvellä ja Äkäslompolossa.

Lenna Pasma
isännöitsijä
puh. 040 489 5008
lenna.pasma@kolari.fi

Kaisa Koivuniemi
toimistosihteeri
puh. 040 489 5009
kaisa.koivuniemi@kolari.fi

Hakijalle/asukkaalle

Asuntohakemus toimitetaan Kolarin kunnan asuntotoimistoon joko sähköpostilla tai postitse. Tarvittaessa toimitamme hakemuksen asiakkaalle postitse. Hakemus on voimassa kolme kuukautta.

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottorekisteristä ennen asunnontarjouksen tekemistä.

Takuumaksu on sama kuin yhden kuukauden vuokra.

Vika-ilmoitukset ja kiinteistönhoito

Vikailmoitukset ja yhteydenotot kiinteistönhoitoon ja asuntotoimistoon tehdään nettissä. Kiinteistönhoitajiin otetaan yhteyttä puhelimella ainoastaan kiireellisissä asioissa päivystyspuhelimeen.

Kolarin kunnan omistamien kiinteistöjen vikailmoitus/yhteydenotto netissä

Kolarin Vuokratalot Oy, As Oy Hakapolku, Kiinteistö Oy Ylläs-Asunnot, As Oy Äkäslompolo I-III vikailmoitus/yhteydenotto netissä

Kiinteistönhoito:

Kolarin Vuokratalot Oy
As Oy Hakapolku
Ylläsjärven Rakennuspalvelu Oy
puh. 040 540 3898 (klo 7.00 - 16.00)
050 342 4226 (klo 16.00 - 7.00)

Kiinteistö Oy Ylläs-Asunnot
Ylläsjärven Rakennuspalvelu Oy
puh. 050 382 4933

As Oy Äkäslompolo I-III
Rakkateam Ky
puh. 0400 890 336

Kolarin kunta
kiinteistönhoidon päivystys
puh. 0400 652 563

Huoneiston kuntokortti

Huoneiston kuntokortti on osoitus huoneiston kunnosta muuttohetkellä ja sen huolellinen täyttäminen on tärkeää. Sillä varmistetaan, ettet joudu vastaamaan vioista, jotka olivat asunnossa ennen muuttoasi. Täytä ja palauta kuntokortti viikon kuluessa muutosta.

Autopaikat

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niitä varten varatuilla paikoilla. Piha-alueilla pysäköinti on kielletty lukuun ottamatta lyhytkestoista lastaamista ja lastin purkua.

Ajoneuvon luvaton pysäköinti ajoväylällä, piha-alueella tai käytävillä on ehdottamasti kielletty, koska se estää hälytysajoneuvojen esteettömän pääsyn hätätilanteissa. Pysäköinti on kielletty myös toisen hallinnassa olevalla pysäköintipaikalla.

Paikoitusalueella tai muualla kiinteistön alueella ei saa säilyttää kilvettömiä autoja tai romuajoneuvoja. Parkkipaikoilla aurausauto ei valitettavasti mahdu autojen väliin auraamaan yksittäisiä parkkipaikkoja, joten parkkipaikan vuokrannut vastaa itse autopaikkansa lumenluonnista.

Jätehuolto ja kierrätys

Jätekustannukset ovat yksi kiinteistön suurimmista kuluista. Kiinnitä siis huomiota jätteiden lajitteluun. Paperinkeräysastiaan saa viedä kaiken postilaatikon kautta talouteen tulevan paperin. Lasi- ja metallikierrätyspisteet löytyvät Rinki Oy:n ylläpitämistä kierrätyspisteistä.

Jätekatokseen tai jäteastioihin ei saa viedä kodin irtaimistoa, huonekaluja, ongelmajätettä tai kodin elektroniikkaa. Ne sinun tulee toimittaa itse joko kaatopaikalle tai Kolarin kunnan osoittamiin kierrätyspisteisiin.

Lisätietoa jätehuollosta tästä

Lomakkeet ja ohjeet

Asuntohakemus
Tulostettava asuntohakemus
Asuinhuoneiston irtisanominen
Tulostettava asuinhuoneiston irtisanominen
Tulostettava huoneiston kuntokortti
Muuttosiivous

Lisäksi yhdistysten vuokra-asuntoja:

Kolarin Vanhustenyhdistys ry:llä on neljä rivitaloa, joissa on yhteensä 43 asuntoa osoitteessa Pappilantie 2. (sijainti)

Kolarin Palvelutaloyhdistys ry:llä on 22 kpl vuokra-asuntoja osoitteessa Ruuttikatu 3. (sijainti)

Lisätietoja yhdistysten tarjoamista vuokra-asunnoista antaa toiminnanohjaaja Taina Airaksinen 0400 965 567