Galleria Kellokas - Jonakin päivänä nämä kaikki on sinun

Pekka Suomäen näyttely "Jonakin päivänä tämä kaikki on sinun" on esillä Yllästunturin Galleria Kellokkaassa 9.6.–25.7.2018. Avajaiset ovat 8.6.2018 kello 14–16. Tervetuloa!
Jonakin päivänä tämä kaikki on sinun
9.6.2018 9:00 - 25.7.2018 17:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Pekka Suomäen näyttely "Jonakin päivänä tämä kaikki on sinun" on esillä Yllästunturin Galleria Kellokkaassa 9.6.–25.7.2018. Avajaiset ovat 8.6.2018 kello 14–16. Tervetuloa!

Kuntoilija kohtasi karhun. Susi liikkui pihapiirissä. Autoilija törmäsi hirveen. Kun villieläin ehtii otsikoihin, se on todennäköisesti kuollut.

Ympäristölleen ylivoimaisesti vaarallisimman ja haitallisimman lajin kanta sen sijaan rehottaa vapaasti, vaikka sen harjoittama terrori tarvitsisi jo näyttämökseen puolitoistakertaiset puitteet nykyisiin verrattuna.

Ylä- ja ulkopuolelta käsin mellastavalle ihmiselle on johdonmukaista hahmottaa luonto käyntikohteena, jossa merkityt reitit ja opastaulut rinnastuvat alekyltteihin megamyymälän käytävillä. ”Vain tänään” sopii yhtä lailla molemmille – Storessa kaiken pitää olla huomenna suurempaa ja sitä pitää olla enemmän. Naturessa copywriterin sanoma sen sijaan olisi ”yhä vähemmän lajeja”.

Yksisuuntainen mielialahäiriö vaivaa myös päätöksentekokoneistoa, jossa ultrakapitalismin juoksupojat muokkaavat hyvinvoinnista kauppatavaraa. Vihreiden ”vaurautta ympäristöä tuhoamatta” on osuva kiteytys ajallemme ominaisista toisensa kumoavista ihanteista. Toimintamallilla on pitkät perinteet: lasten joululahjakirjekin laaditaan ilman pienintäkään ymmärrystä joulupukin resursseista.

Kansan käsi käy taajaan tabletilla, mutta lääkitys ei tahdo osua kohdalleen. Ratkaisuksi talouskasvusta johtuviin ongelmiin hakukone tarjoaa talouskasvua. Onneksi ensiapu tulee vielä meidän verorahoillamme. Kun Paha koskettaa, Yle lähettää hiljaisen hetken – suorana Pariisista kaikilla alustoilla.

Pekka Suomäki on korpilahtelainen kuvataiteilija ja optimisti. Hän uskoo, että tulevaisuudessa voi ihan hyvin mennä vielä huonommin. Jonakin päivänä tämä kaikki on sinun -näyttely koostuu vuosina 2012–2018 valmistuneista esinekoosteista, joiden pääasiallinen materiaali on löytö- ja hylkytavaraa sekä
luonnonmateriaaleja.

”Pekka Suomäki on kuvataiteilija, joka tuo esille yhteistä elämänmenoamme ja osallisuuttamme maailman nykytilaan. Esinekoosteiden ja kollaasien edessä katsoja joutuu tunteiden ristituleen eikä armoton ajatusten askarrus jätä rauhaan kotisohvallakaan. Rohkeasti Suomäki heittää eteemme ikäviä, arveluttaviakin asioita.

Hänen kriittisyytensä on purevaa, piinaavaa ja järkyttävän tarkkanäköistä, mutta yhtä kaikki myös lempeää, huumorilla maustettua ja ymmärtäväistä. Katsoja ei tiedä itkisikö vai nauraisiko. Selvää on kuitenkin, että Suomäki on pienen ihmisen puolella suurta koneistoa vastaan – se tuntuu arvokkaalta.”


Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Taiteilijan kotisivut (www.pekkasuomaki.weebly.com)
Lapin taiteilijaseura (www.lapintaiteilijaseura.fi )

Alkaa
08.06.2018 klo 14:00

Loppuu
25.06.2018 klo 16:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa