Kolarin aluetaloudellinen arviointi - kysely avattu!

Hannukaisen kaivoshankkeen aluetalousvaikutusten arviointikysely on nyt avattu. Kyselyyn voi vastata 7.5.2017 asti. Kysely on avoin kaikille kolarilaisille yrityksille ja se löytyy täältä.

KOLARIN ALUETALOUDELLINEN ARVIOINTI PÄHKINÄNKUORESSA

Aluetaloudellisen arvioinnin tavoitteena on havainnollistaa Hannukaisen kaivoshankkeen toteuttamisen/ toteuttamatta jättämisen vaikutuksia Kolarin kuntataloudelle, elinkeinonharjoittajille ja palkansaajille. Arviointi tuottaa vertailtavia arvioita matkailun, kaivostoiminnan sekä muiden olennaisten elinkeinojen aluetaloudellisista vaikutuksista Kolarissa nyt ja lähitulevaisuudessa.

Arvioinnissa mallinnetaan Kolarin talouden nykytila (toteutunut vuosi 2016) sekä arvio talouden kehittymisestä vuosina 2017-2025 kahdessa eri skenaariossa: A) kaivoshanke toteutetaan ja B) kaivoshanketta ei toteuteta.

Työ toteutetaan huhti-kesäkuussa, ja arvioinnin alustavia tuloksia esitellään Kolarinkunnanvirastolla avoimessa tilaisuudessa 6.6. klo 17.15-19.00.

Työ toteutetaan Kolarin kunnan, alueellisten matkailuorganisaatioiden sekä Hannukainen Mining Oy:n aloitteesta.

TIEDONKERUU KOLARILAISILTA ELINKEINONHARJOITTAJILTA

Kolarilaisilla yrityksillä on tärkeä rooli aluetaloudellisessa arvioinnissa. Arvioinnin lähtötiedot kerätään tällä internet-kyselyllä viikoilla 16-18. Kyselyyn saavat osallistua kaikki halukkaat kolarilaiset yritykset (kirjoilla Kolarissa ja/tai toimipaikka Kolarissa).

Paikallisten yritysten laaja osallistuminen arviointiin lisää tulosten luotettavuutta ja käyttökelpoisuutta Kolarin päätöksenteon tueksi.

Arvioinnista ja kyselyyn osallistumisesta kerrotaan lisää avoimessa työpajassa, joka järjestetään Yllästunturin Luontokeskus Kellokkaassa 26.4. klo 14-16.

Kyselyyn vastaaminen edellyttää vuoden 2016 toteutuneiden taloustietojen kertomista sekä oman yrityksen talouden kehittymisen arviointia vuosina 2017-2025 kahdessa skenaariossa. Arviot pyydetään pääasiassa lukuina. Kyselyn täyttäminen edellyttää siten pohdintaa oman yrityksen tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisista investointisuunnitelmista, mihin kannattaa varata jonkin verran aikaa. Varsinaisen kyselyn täyttäminen on helppoa ja vie arviolta 15-45 min.

Yritysten on osallistuttava kyselyyn omalla nimellään, mutta yrityskohtaisia tietoja ei julkaista hankkeen loppuraportissa.

Lisätietoja aluetaloudellisesta arvioinnista:
Pasi Rinne, Gaia Consulting Oy, pasi.rinne@gaia.fi

Lisätietoja kyselystä:
Elina Heikinheimo, Gaia Consulting Oy, elina.heikinheimo@gaia.fi, puh. 050 3847 328

Lisätietoja 26.4. järjestettävästä työpajasta:
Hanna Ylipiessa, Ylläksen Matkailuyhdistys ry, hanna.ylipiessa@yllas.fi, puh. 040 570 9666

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/782C176874C253D6

Kyselyyn voi tutustua kokonaisuudessaan pdf-tiedostona täällä. Kyselyyn pyydetään kuitenkin vastaamaan sähköisesti yllä olevan linkin kautta.